Annons:

Sök

Annons:

Samhällsföreningens gläds åt hotellets driftstöd:

Virserums samhällsförening är tacksamma för att Hultsfreds kommun betalar ut ett driftstöd på 100 000 kronor till Hotell Dacke. Foto: Ossian Mathiasson

Samhällsföreningens gläds åt hotellets driftstöd: "Viktig servicepunkt"

Höga uppvärmningskostnader är förklaringen till att Hotell Dacke i Virserum får ett driftstöd på 100 000 kronor från Hultsfreds kommun. Samhällsföreningen i Virserum gläds över beskedet och här nedan kan du läsa deras debattinlägg.

Annons:

Vi i Virserums Samhällsförening tycker att det är mycket positivt att den politiska ledningen i Hultsfred kommun, inklusive oppositionen, förstår Hotell Dackes betydelse för Virserum och den södra delen av kommunen genom att bevilja ett driftstöd till Hotell Dacke. 

Vi arbetar aktivt för att bygden och kommunen ska vara levande. Vi vet som bekant, att trots all skönhet i kommunen, så har vi en negativ befolkningsutveckling. En befolkningsutveckling som eroderar skattebasen för kommunen och underlaget för många företag. Centrala frågor som hela kommunen ställer sig och är helt avgörande för vår kommuns framtid är:

Hur kan vi få människor och företag att stanna kvar eller flytta till kommunen?

Hur kan vi få turister och andra tillfälliga besökare att komma till vår kommun?

En del av det svaret är att hotellet är en viktig servicepunkt för Virserum och den södra delen av kommunen. Hotell Dacke serverar bland annat en allsidig och näringsriktig mat för yrkesverksamma, tillfälliga besökare och andra fast boende. Antalet lunch som serveras är drygt 13 000 portioner per år med toppar under sommaren, vilket ger ett genomsnitt måndag-fredag på cirka 60 portioner per dag under drygt elva månader.

Utöver det så används hotellet för konferenser, sammankomster för olika föreningar, privata tillställningar, julbord och olika kulturarrangemang. För det lokala näringslivet och andra företag med uppdrag i området, så ger hotellet en möjlighet till övernattning och en måltid med avkoppling på kvällen. Samtidigt som den expanderande turismen också får en fast punkt för övernattning och måltid. Hotellet har det senaste året haft drygt 1 100 övernattningar. Kommunen har en ambition att satsa mer på den ökande turismen, vilket bland annat ger sig i uttryck i form av en plan för renovering av vandringsleder. Det fantastiska Smalspåret arbetar ambitiöst vidare norr om Virserum mot Målilla med broar och stationen i Flaten.

Snart går det kanske cykla dressin mellan Åseda och Västervik och längre fram kanske rälsbuss. Det och mycket annat gör att det viktigt att det finns en plats i den södra delen av kommunen som erbjuder mat och övernattning. Allt för att få turisterna att stanna kvar och spendera pengar.

Vi vill därför fortsätta den goda dialogen med politikerna om hur vi kan hålla vårt samhälle och vår kommun levande!

Virserum Samhällsförening genom Åke Johannesson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: