Annons:

Sök

Annons:

SD ställer krav på Regionen angående flygplatsen i Kalmar

Kalmar Öland airport: Foto Region Kalmar

SD ställer krav på Regionen angående flygplatsen i Kalmar

Sverigedemokraterna kräver att region Kalmar län kontaktar regeringen och Trafikverket för att få igång flygtrafiken igen till och från Kalmar Öland Airport, det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Annons:

Trafiken har helt upphört på flygplatsen sedan två veckor tillbaka, SD anser att näringslivet i länet drabbas hårt och flygplatsen lider svårt ekonomiskt.

- Det är helt avgörande att vi som region nu agerar snabbt, kraftfullt och enigt för att få igång flygtrafiken igen, förklarar SD:s ledamot i regionala utvecklingsnämnden. Till och med EU pekat ut Kalmar Öland Airport som särskilt viktig på grund av länets bristfälliga kommunikationer. Trots detta kom inte Kalmar med bland de orter som regeringen nu har upphandlat flygtrafik till under krisen, säger Michael Erlandsson, ledamot i regionala utvecklingsnämnden.

Partiet vill att man undersöker om trafiken kan samordnas med Visby till Arlanda och de anser att en sådan lösning inte skulle vara allt för kostsam.

Michael Erlandsson blickar norr ut i landet och konstaterar att det finns tre orter där en liknande lösning som SD föreslår görs i Kalmar, som nyss har antagits av regeringen. De orterna är Kiruna, Luleå och Umeå där trafikplikt har införts.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: