Annons:

Sök

Annons:

REPLIK: Emåbygden – Inte lämplig för exploatering av vindkraft

Redan den 16 mars var vi Sverigedemokrater ute i denna tidning med en kommentar angående Dackevinds planer på att bygga vindkraftverk i Emådalen. 

Annons:

Vår kommentar var då: ”Vi ska absolut inte ha någon vindkraft i det aktuella området. Det är alldeles för höga vindkraftverk som skadar djurlivet, skapar buller och ser fult ut. Det går inte heller att återvinna vingarna så det går absolut inte. Det var ett ganska lätt beslut som vi fattade efter första samrådsmötet. Vi vill inte ha något vindkraftverk, det kommer vi inte ändra på.” 

Så ser vi fortfarande på frågan.

*

Naturen måste bevaras i Emådalen. Den är unik och vacker. Som ni påpekar själva så är det vår unika natur som bland annat drar hit turismen. Turismen som skapar många arbetstillfällen som vi måste värna om. Sen ser inte vi att vindkraft kommer att vara ett alternativ för Sveriges energiförsörjning.

Dess svaghet visade sig i somras när vi fick börja elda med olja i Karlshamnsverket för att kunna producera el till svenska folket. Vindkraften är inte ett tryggt alternativ till en säker elförsörjning. Det är väldigt enkelt egentligen; när det slutar att blåsa så får vi ingen el.

Vi säger inte nej till fossilfria alternativ som komplement men vi måste tänka på var de placeras. Sverige som industrination behöver ett modernt och tillförlitligt kraftsystem där alla fossilfria alternativ behövs. Vi vill till att börja med bevara de kärnkraft som finns i drift idag och börja forska på hur vi kan utveckla kärnkraften, för att i framtiden bygga nya reaktorer som förser den svenska folket med en billig och tillförlitlig el.

Så svaret er första fråga är: Sverigedemokraterna säger nej!

Göran Gustavsson,

Gruppledare SD Hultsfred

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: