Annons:

Sök

Annons:

Per-Inges julhälsning:

Per-Inge Pettersson reflekterar och ger flera tips i sin jul- och nyårshälsning. Foto: Ossian Mathiasson

Per-Inges julhälsning: "En lugnare jul- och nyårshelg gör skillnad för vården"

Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande i Hultsfreds kommun, reflekterar över det speciella året som har gått och skickar med några tips i sin jul- och nyårshälsning. 

Annons:

Jag tänkte reflektera lite över året 2020 och de helger vi nu närmar oss. Det här året blev inte som någon av oss varken kunde föreställa sig eller hoppas på. Gammal som ung så har vi fått lära oss att leva med en ny vardag som både varit ovan och påfrestande – för oss alla.

Jag känner extra för de som under året fått ta ett sista farväl till en vän, arbetskamrat eller släkting. Ett sista farväl som inte gått att genomföra som man tänkt sig och ett sista farväl som inte gått att skjuta upp.

*

Det jag hoppas - att vi alla kan ta med oss - är - att vi i år - kanske måste fira en lite stillsammare och i viss mån annorlunda jul och nyår - så att vi kan ses igen som vanligt nästa år - glädjen och tacksamheten - kan då vara dubbelt så stor.

En annorlunda jul kan vara att avstå att stressa med julklappar sista dagarna innan julafton och istället ringa och kontakta en bekant/vän som dessutom sitter i ensamhet. Det är också en gåva. 

Genom en lugnare jul- och nyårshelg så gör det skillnad för äldreomsorgen, omsorgen och sjukvården. Det kan då bli hanterbart att ta hand om äldre och sjuka - här har vi alla ett ansvar.

*

Jag är mycket stolt över socialförvaltningens personal i Hultsfreds kommun, de har en mycket tuff uppgift och de utför sitt arbete med ett gott bemötande. 

Avslutningsvis så vill jag ändå skicka med er ett positivt budskap som jag tror vi alla kan dra nytta av i framtiden.

Jag lyssnade en gång på en intervju med Jonas Gardell där han gav rådet att - försök göra någon glad varje dag, om det så bara är dig själv. Jag förstår att de orden kan kännas väldigt betydelselösa för flera av er - som – på ett eller annat sätt – blivit drabbade.

Men jag hoppas ändå att vi inte glömmer bort att hitta glädje där det går att hitta - och att det kommer komma en tid även efter detta.

Jag önskar alla en GOD JUL - och ett - GOTT NYTT ÅR

Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande i Hultsfreds kommun

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: