Annons:

Sök

Annons:

Betraktelse: Mer samverkan och gemenskap

Veckans betraktelse står Torbjörn Sandberg, pastor i Korskyrkan, för.

Annons:

För några år sedan hamnade jag i Stockholm på en konsert för världens barn. Många, många barn sjöng med i kören, en del var långa, andra korta, en del hade färgglada kläder, en del mera dämpade, en del var vita i skinnet medan andra hade mera färg. Budskapet var....ge världens barn världens chans.....det spelar ingen roll om du är född i Vimmerby eller i Borneos djungel......

Vi vet att förutsättningarna i vår stora värld är så olika. Många barn växer upp under extremt svåra omständigheter och vi gör väl i att söka hjälpa dem både kortsiktigt och långsiktigt. ”Sänd ditt bröd över vattnet, ty i tidens längd får du det tillbaka”

Denna helg påminns vi om att Gud är en, Fader, Son och Ande. I kyrkan brukar vi tala om treenigheten och i min betraktelse vill jag stanna en stund vid detta. Gud är en och vi människor är Guds avbild. Vi hör ihop och var och en har ett unikt värde. Gud ville våra liv. Vad får ett sådant synsätt för konsekvenser? Jo, att är du en människa så har du ett oändligt okränkbart värde oavsett.....Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, fattig eller rik, färgad eller vit, sjuk eller frisk, arbetslös eller arbetsgivare, infödd eller invandrare, vimmerbybo eller hultsfredsbo, högerorienterad eller vänsterorienterad….

Vår värld, vårt land, vår kommun behöver mer enhet, samverkan och gemenskap. Låt oss möta varandra i kärlek och respekt...då bygger vi en varmare och närmare gemenskap där det är lättare att leva och andas?.

 

                                                                                                                                   Vänliga hälsningar

                                                                                                                               Torbjörn Sandberg,

pastor Korskyrkan Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: