Annons:

Sök

Annons:

Suget efter syjunta

Jag har börjat lägga upp städstories på Instagram. Alltså såna där det först är en bild på en valfri smutsig del av hemmet och en dekal med texten ”tap to clean”, och efteråt en bild på resultatet efter städningen. Ja! Det är sant! Sånt postar jag på mina sociala medier! VEM HAR JAG BLIVIT?

Annons:

En anledning till detta är att jag har gått bananas på ekovänliga städmetoder (där grunden till allt är ättika och bikarbonat) för att det är så SJUKT hur någon (läs jag) NÅGONSIN (läs hela mitt tidigare liv) köpt en enda giftig flaska från affären när man (läs jag) bevisligen inte behöver en enda giftflaska hemma. (Exempel; istället för sköljmedel: Ättika, vatten och doftolja, osv osv osv)

 

Men, jag undrar om det är något mer. Om jag har börjat bli allt det mitt femåriga jag definierade som:

VUXEN. 

 

*

 

Utöver det här med städstories på Instagram har jag också blivit upp över öronen förälskad i min gamla symaskin. (ÄR JAG SEXTIOFEM ÅR?!) Det känns som att jag har hittat Harry Potters trollstav! Jag kan inte sluta! De senaste två veckorna har jag sytt; 

1 barnkjol

3 vuxenkjolar

3 kuddöverdrag

1 dubbellakan

1 hängmatte-stol

 

Nästa projekt blir att börja på ett lapptäcke för att ta tillvara tygresterna som övriga

projekt orsakat. Det låter som att jag har förvandlats till någon slags syslöjdstant, och kanske är det precis det jag har. Jag menar, jag är tamejtusan sugen på att starta syjunta! Det måste ju motsvara minst 75 tantpoäng!

 

Jag går nu i funderingar kring huruvida jag ska stävja det här beteendet, eftersom att det skrämmer mig och kan leda till någon form av större livskris (vid sidan av den ständigt pågående livskrisen) eller om jag helt enkelt ska öka takten. Trappa upp, vrida på. Börja dricka kaffe kanske. Jag har ju provat kaffe kanske fem gånger i mitt liv men eftersom att det smakar skit så har jag aldrig fortsatt. Detsamma gäller konjak och whiskey och i princip all annan starksprit. Andra sätt att accelerera vuxenblivandet som jag har påbörjat skulle kunna vara: 

Bearbeta min långvariga frisörskräck och boka en tid istället för att klippa mig själv med kökssaxen (30 vuxenpoäng)

Läsa tidningen varje morgon (50 vuxenpoäng)

Titta på nyheterna varje kväll (50 vuxenpoäng)

Lösa korsord (20 vuxenpoäng)

Skaffa läsglasögon (40 tantpoäng)

Använda skor med klack som låter (30 vuxenpoäng)

Börja sminka mig (15 vuxenpoäng) 

 

Förutom dessa möjliga tillägg har jag i mitt liv aldrig varit sen med en hyra (100 vuxenpoäng), börjat slänga strumpor med hål i (efter att jag klippt av mudden för att använda det till hårsnodd – TIPS!) (5 vuxenpoäng) och köpt höga trosor på Lindex (10 tantpoäng). 

 

*

 

Å andra sidan får jag inte låna pengar av banken, har inte ett fast jobb och har istället för att satsa på en rejäl utbildning samlat på mig en liten hög kurser till gott och blandat-påsen. Utöver detta väljer jag tecknad film före svartvita dokumentärer, jag tycker att chips är mat, jag använder fortfarande Converse-skor och känner mig obekväm i ett rum med andra människor i min ålder som jobbar på typ bank. 

 

Jag velar. Kanske blir jag vuxen, kanske inte. Till dess är jag bara människa. 

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: