Annons:

Sök

Annons:

VAR NÄRA ATT KÖRA PÅ PERSON – SLIPPER FÄNGELSE

Kalmar tingsrätt dömer mannen till vård. I januari var han nära att köra på en person i Mörlunda. Foto: Jakob Karlsson

VAR NÄRA ATT KÖRA PÅ PERSON – SLIPPER FÄNGELSE

Tre rattfyllerier. Fyra olovliga körningar. Tre ringa narkotikabrott. En grov vårdslöshet i trafik där en person i Mörlunda var ytterst nära att bli påkörd. Ett brott mot knivlagen.
Likväl slipper en man i 40-årsåldern fängelse.

Annons:

Brotten har inträffat på olika platser i länet såsom Kalmar och Oskarshamn.

Den allvarligaste händelsen inträffade på länsväg 671 mellan Ryningsnäs och Mörlunda i januari i år. Mannen körde då med ”mycket höga hastigheter och utan hänsyn till att människor kunde bli påkörd”. Vid ett tillfälle var han ”mycket nära” att köra på en person som korsade gatan och flera gånger körde han det mötande körfältet – detta i hög hastighet och med ett slarvigt påkopplat släp. Han körde också runt på en gräsyta vid hyreshusen i Mörlunda.

Åklagaren menade att mannen varit så oaktsam att han ”visat uppenbar likgiltighet inför andra människors liv eller egendom”.

Fordon och yxa i beslag

Händelserna har inträffat mellan maj 2019 och januari i år. Han har erkänt brotten och straffet för mannen, bosatt i Oskarshamns kommun, blir istället skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, vilket anses motsvara fyra månader i fängelse. Två fordon och en yxa som polisen tagit i beslag förverkas dessutom.

Dömd mängder av gånger

Mannen är allt annat än okänd för rättsväsendet. Han förekommer under 15 avsnitt i belastningsregistret och bara under 2018 dömdes han för tre grova olovliga körningar och lika många rattfyllerier. I slutet av 2018 blev straffet fem månader i fängelse.

Nu får han alltså vård istället och kommer till att börja med placeras på ett behandlingshem i sex månader. Han har meddelat att han är motiverad att genomgå behandling.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: