Annons:

Sök

Annons:

SÅ DOG KVINNAN:

Foto: Ossian Mathiasson

SÅ DOG KVINNAN: "EN TRAGISK OLYCKA"

Ett nytt vittnesmål i slutet av förra veckan blev avgörande för att fria den mordmisstänkte mannen från Storebro.
– Det gjorde att alla pusselbitarna föll på plats, berättar kammaråklagare Johan Henningsson.

Annons:

De två män som har utretts misstänkta för mord i slutet av januari frias nu helt. Den yngre av de båda häktades den 30 januari, men försattes på fri fot i måndags.

– Förundersökningen är ännu inte nedlagd, men det handlar mer om formaliteter. Jag väntar på det skriftliga yttrandet från Rättsmedicinalverket, sedan läggs ärendet ner, berättar kammaråklagare Johan Henningsson.

Misstankarna mot den äldre av de båda männen avskrevs redan för en dryg vecka sedan.

Nytt vittnesmål avgörande 

Bakom vändningen i fallet, från häktad på sannolika skäl misstänkt för mord till helt friad, ligger en samlad bedömning av det som kommit fram under utredningen. Men framför allt spred ett nytt vittnesmål, som kom in i slutet av förra veckan, ljus över vad som hänt.

– Det var det sista avgörande. Det gjorde att alla pusselbitarna föll på plats, berättar kammaråklagare Johan Henningsson, utan att vilja gå in närmare på vad vittnesmålet handlade om.

– Tack vare vittnesmålet kan vi nu helt utesluta att det skulle handla om mord, utan att det rör sig om en tragisk olyckshändelse.

Vad har orsakat kvinnans död?

– Hon har dött av strypning, men det handlar inte om något mord. Mer än så vill jag inte säga, med hänsyn till de berörda personerna.

– Det blir skönt att nu kunna avsluta detta ärende. Självklart känns det väldigt mycket bättre att komma fram till att någon är oskyldig än det motsatta, säger Johan Henningsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: