Annons:

Sök

Annons:

  • Hembygdsförening utsatt för vandalism: ”Höjden av ledsamhet”

    Målilla-Gårdveda hembygdsförening har utsatts för skadegörelse under helgen. Foto: Privat

  • Hembygdsförening utsatt för vandalism: ”Höjden av ledsamhet”
  • Hembygdsförening utsatt för vandalism: ”Höjden av ledsamhet”

Hembygdsförening utsatt för vandalism: ”Höjden av ledsamhet”

Målilla-Gårdveda hembygdsförening har under helgen utsatts för omfattande vandalism. Rutor på byggnader och motorfordon har förstörts. 

Annons:

Under helgen har någon eller några personer varit och slagit sönder rutor på hembygdsföreningens byggnader och motorfordon.

– Här jobbar man ideellt och sedan kommer andra och förstör. Jag tycker att det är höjden av ledsamhet. Det är tiden som det tar att laga allt som är värst. Det är kanske inte så stora kostnader men det tar tid att reparera allt, säger Roland Johnsson, ordförande i Målilla-Gårdveda hembygdsförening. 

Många rutor har förstörts

Ena sidorutan till en grävmaskin är förstörd, likaså framrutan till en lastbil. Fem-sex rutor på en av hembygdsföreningens byggnader har krossats och man har även slitit upp flera dörrar och rivit ut innehållet i handsfacken till två brandbilar och ytterligare en lastbil som står under ett tak på området. 

– Alla dessa krossade rutor är inte så billigt. Det är gamla grejer så det finns inte direkt på hyllan. Det är små fönster som har pangats på galleriet så det är mycket besvärligare än en stor ruta. Jag är rätt säker på att det har inträffat någon gång under fredagskvällen eftersom det var stökigt på andra ställen i Målilla då, säger Roland Johnsson. 

Hur går ni vidare efter denna händelse?

– Jag hoppas att polisen kan koppla ihop det med andra händelser som har hänt. Jag har en önskan om att vi får tillbaka ortspoliserna som fanns förr i tiden, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: