Annons:

Sök

Annons:

MAN HÄKTAD FÖR GROV VÅLDTÄKT PÅ FÄRJA – SKA RÖRA SIG OM FLER GÄRNINGSMÄN

En man från Hultsfreds kommun är häktad för en misstänkt grov våldtäkt på en Finlandsfärja. Foto: MostPhotos

MAN HÄKTAD FÖR GROV VÅLDTÄKT PÅ FÄRJA – SKA RÖRA SIG OM FLER GÄRNINGSMÄN

En man i 45-årsåldern från Hultsfreds kommun har häktats misstänkt för en grov våldtäkt på en Finlandsfärja. 
– Han häktades i fredags, säger åklagaren Paulina Brandberg till vår tidning. 

Annons:

Den misstänkte mannen, bosatt på en mindre ort i Hultsfreds kommun, är misstänkt för en grov våldtäkt som ska ha inträffat på en Finlandsfärja under natten mellan 21 och 22 september i fjol. 

Han anhölls i sin frånvaro den 9 december och det beslutet verkställdes sedan dagen efter. I slutet av förra veckan lämnades en häktningsframställan in av åklagaren och nu är kommuninvånaren häktad sedan i fredags. 

– Vi håller på att utreda vad som har hänt men målsägande har berättat att hon har blivit våldtagen av upp till sex personer i en hytt, det är vad vi utreder. Delar av händelsen har bevittnats av en vakt på färjan som avbröt det hela, säger åklagaren Paulina Brandberg till vår tidning och fortsätter: 

– Vakten tillkallade polis som tog ID på de misstänkta personerna. En av personerna är mannen från Hultsfreds kommun. 

"Borde ha frihetsberövats direkt"

Just nu är det två personer, varav en är mannen från Hultsfreds kommun, som sitter häktade och två personer är häktade i sin utevaro. 

– Vi letar efter de övriga personerna som är misstänkta. Vi har en berättelse från målsägande men vi letar stödbevisning för att reda ut vad som har hänt. 

Kom de misstänkta männen på fri fot efter Finlandsfärjan?

– Av någon anledning så frihetsberövades inte de här personerna direkt. Vad jag har förstått det som så fick inte finsk polis riktig information om vad som hade hänt och därför frihetsberövades de inte. Enligt mitt sätt att se på det så borde de absolut ha frihetsberövats direkt. 

Hur ser du på chansen att kunna fälla mannen från Hultsfreds kommun?

– Det är för tidigt att säga. Tingsrätten anser att det föreligger sannolika skäl, det är den högsta misstankegraden som man kan bli häktad på, och därmed är det inte sagt att det kommer bli ställt utom rimligt tvivel men vi jobbar på att reda ut vad som har hänt. Exakt var vi kommer landa är för tidigt att säga.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: