Annons:

Sök

Annons:

Gräsbranden är släckt – räddningstjänsten avråder från att elda i påsk

Räddningstjänsten har fått larm om gräsbrand i Målilla.

Gräsbranden är släckt – räddningstjänsten avråder från att elda i påsk

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun fick larm om gräsbrand i närheten av vattentornet i Målilla på skärtorsdagens eftermiddag.
– Vi på räddningstjänsten avråder från att elda i påsk. Fjolårsgräset är otroligt torrt, säger Michael Hesselgård vid räddningstjänsten.  

Annons:

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 14.00 på torsdagen och Michael Hesselgård berättar att det är en yta på 50x50 meter som brann vid vattentornet i Målilla.

– Vid vattentornet är terrängen rätt olämplig med tanke på att det är brant och stenigt. Vi har tio brandmän från stationerna i Hultsfred, Mörlunda och Målilla som håller till på platsen och kämpar. De har kommit runt branden så den sprider sig sakta. Det är ändå riktiga backar så det blir ett bra träningspass, sa Michael Hesselgård till DH vid 14.30-tiden.

Drygt två timmar senare var räddningstjänsten klara på platsen och hade släckt gräsbranden. Räddningstjänsten har inte hittat någon orsak till branden. 

– Kommer man bara till så kan man få hejd på en brand och vi lyckades med det. Det är ännu inget eldningsförbud utfärdat men man ska ha det med sig att det är torrt i marken att det sprider sig rätt fort om det börjar brinna. Min uppmaning till allmänheten inför påsken är att inte elda. Just nu är risken hög för gräsbränder, säger Hesselgård. 

Texten har uppdaterats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: