Annons:

Sök

Annons:

Slog sin partner – mannen slipper fängelse

Mannen döms för misshandel av sin partner och får skyddstillsyn. Foto: Jakob Karlsson

Slog sin partner – mannen slipper fängelse

En man i 20-årsåldern döms för en misshandel av sin partner i en bostad i Hultsfred. Straffet blir skyddstillsyn.

Annons:

Händelsen inträffade den 25 mars. Den drabbade och gärningspersonen har haft en relation i flera år och hade vid tiden för brottet en konflikt. Kvinnan har i förhör uppgett att hon blivit slagen, sparkad, hotad till livet och fasthållen.

Den versionen backade kvinnan sedan ifrån under rättegången och sa då istället att hon åsamkat sina skador på egen hand.

Slipper fängelse

Ett vittne som anslöt till platsen har berättat att mannen ”pucklat på kvinnan” med en mängd hårda slag. Vittnet såg att kvinnan började blöda och gav henne skydd. Tingsrätten menar att det är uppenbart att kvinnan försökt skydda mannen och att vittnet är mycket trovärdigt. Mannen har själv erkänt att han utdelat ett fåtal slag med öppen hand när kvinnan låg ned.

Gärningen rubriceras som misshandel av normalgraden och straffvärdet bedöms ligga på två månaders fängelse. Det döms mannen dock inte till, utan tingsrätten nöjer sig med en skyddstillsyn kombinerat med ett behandlingsprogram. Detta för att mannen varit frihetsberövad i tre veckors tid.

Han är tidigare dömd för flera brott, däribland en grov misshandel för fyra år sedan. Frivården anser att det finns en förhöjd risk för återfall i brottslighet.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: