Annons:

Sök

Annons:

Sålde sexbilder på kvinnor via nätet – sedan pressade han köparna på pengar

Mannen från Västervik utgav sig för att vara en ung kvinna och sålde lättklädda bilder på ”sig själv” via nätet. Därefter tog han kontakt med männen som köpt bilderna och pressade dem på stora summor pengar. Nu har han fått sin dom.

Annons:

Mannen, som är i 25-årsåldern och bosatt på en ort i Västerviks kommun, började sälja bilder och filmklipp via Snapchat och Facebook till olika personer för att ha råd med sitt missbruk.

Han utgav sig då för att vara en ung kvinna, och bilderna på ”sig själv” hittade han på olika ställen på Internet.

När han hade sålt bilder i några månader började han pressa personerna han sålt bilderna till på pengar.

Enligt domen tog mannen fram en mall som han använde för utpressningen. Där hotade han målsägandena med att, om de inte betalade pengar, polisanmäla dem för barnpornografibrott, misshandla dem eller sprida kränkande uppgifter till målsägandenas närstående.

Pengarna till flickvännens konto

Även en bekant till mannen, i samma ålder men boende på annan ort, började ägna sig åt samma verksamhet.

Pengarna som de erhöll genom utpressningen sattes i huvudsak in på 25-åringens flickväns bankkonto, men även i några fall på hans mammas.

Döms till fängelse

25-åringen från Västerviks kommun, som har erkänt delar av det han stått åtalad för, förekommer sedan tidigare under åtta avsnitt i belastningsregistret och domen från tingsrätten blev ett års fängelse. Han ska även betala mer än 175 000 kronor i skadestånd till sammanlagt 15 målsäganden runt om i landet. Han fälls för utpressning, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri.

Mannens flickvän, även hon i 25-årsåldern och bosatt i Västerviks kommun, förnekade brott men döms till skyddstillsyn för penningtvättsbrott.

Mannens kollega döms till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst för utpressning och försök till utpressning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: