Annons:

Sök

Annons:

Döms för åtskillig brottslighet – stal bilar och körde rattfull

En man i 60-årsåldern, boende i Hultsfreds kommun, döms för en rad olika brott i norra länet och i grannlänet Östergötland. Men tingsrätten dömer honom inte till fängelse.

Annons:

Mannen, som är är i 60-årsåldern, inledde med att köra rattonykter nära Järnforsen i Hultsfreds kommun. Hans promillehalt uppgick då till 1,11 promille. Samtidigt saknade han rätt att köra personbil. Mannen har erkänt både grov olovlig körning och grovt rattfylleri.

Dagen efter försökte mannen stjäla en bil från Skobes i Västervik. Mannen misslyckades dock, men skadade i stället en glasruta, butikens golv samt en annan parkerad bil. I samband med sitt inbrott stal mannen även en jacka.

2,13 promille

Den 26 mars stal mannen en bil i Östergötland och körde kraftigt påverkad av alkohol. Hans promillehalt uppgick då till 2,13 promille. Han hade ingen kontroll över sin körning och stannade inte för polisen, körde på cykelbana, gjorde mycket farliga omkörningar, körde ned i diket och forcerade en grind. Han döms för både grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. 

Den 3 april stal mannen också en bil i Vetlanda och samma dag misstänktes mannen ha hotat att döda en kvinna i Virserum. Det senare frias han dock för.

Han har suttit häktad sedan den 6 april och döms totalt för två fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel, två fall av grovt rattfylleri samt två fall av grov olovlig körning. Han döms även för grov vårdslöshet i trafik, försök till stöld och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Slipper fängelse

Men mannen som sedan tidigare förekommer under 30 avsnitt i belastningsregistret – och senast dömdes till fängelse i januari förra året för en mängd brott – slipper fängelse.

I stället döms han till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Om fängelse hade valts som påföljd hade mannen dömts till nio månader bakom galler.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: