Annons:

Sök

Annons:

DÖMS FÖR VÅLDTÄKT MOT BARN – SKA UTVISAS

En man i 20-årsåldern, hemmahörande i Hultsfred, döms för våldtäkt mot barn. Mannen döms till fängelse i 18 månader – och ska efter avtjänat straff utvisas från Sverige.

Annons:

Händelsen inträffade i början av april i år. Flickan, som är under 15 år, kom i kontakt med mannen på nätet och de två började skriva med varandra.

Just den här dagen tog flickan en buss från Västervik till Hultsfred för att träffa mannen. 

Han hämtade upp henne vid resecentrum och de gick sedan tillsammans hem till hans lägenhet. Mannen ska sedan ha tjatat på flickan om att ha sex vid upprepade gånger och i förhör har flickan berättat att hon till slut gick med på det av rädsla för att det skulle göra ont och för att han skulle bli våldsam.

Mannen hade samlag med flickan två gånger och tvingade flickan att utföra en handling som är jämförlig med samlag.

Ska utvisas

Tingsrätten anser att gärningen inte är att bektrakta som mindre grov och dömer mannen för våldtäkt mot barn. Att mannen visste att flickan var under 15 år menar rätten är bevisat, bland annat genom att mannen uppgav flickans ålder när han bokade hennes bussbiljett.

Mannen, som suttit häktad sedan 4 april, döms till fängelse i ett år och sex månader för våldtäkt mot barn. Efter avtjänat straff ska han också utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända hit förrän i maj 2030.

Han ska också betala skadestånd på 115 000 kronor till flickan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: