Annons:

Sök

Annons:

POLISSTATIONEN STÄNGD – DYNAMIT I RECEPTIONEN

Polishuset i Hultsfred har stängts för allmänheten efter att en person lämnat in sprängmedel. Foto: Arkivbild

POLISSTATIONEN STÄNGD – DYNAMIT I RECEPTIONEN

Under förmiddagen lämnade en person in sprängmedel på polisstationen i Hultsfred. Receptionen är nu stängd tills vidare.
– Det är ingen fara för någon när det står där, säger polisinspektören Petter Sandstedt.

Annons:

Förmiddagen blev ovanlig för personalen på polisstationen i Hultsfred. En person kom in med sprängmedel och receptionen är nu stängd för allmänheten, vilket Vimmerby Tidning var först med att rapportera om.

– Det har lämnats in gammal dynamit och det är inget allvarligt i sig. Det står där det står och vi ska inte flytta på det själva. Vi har stängt receptionen under dagen.

"Säkra före det osäkra"

Personen kom in med en kasse och sprängmedlet kom från ett dödsbo. Någon misstanke om brott finns inte.

–  Vi har konstaterat att det inte är 100 procent säkert att en vanlig polispatrull hanterar det och vi flyttar inte på det själva utan väntar in bombskyddet. Det är ingen fara för någon när det står där, se men inte röra brukar vi säga. Kommer det in någon som tar i kassen kan det teoretiskt hända något. Vi tar det säkra före det osäkra och har fått besked om att det är ofarligt där det står. Verksamheten fortsätter som vanligt.

Att liknande saker händer är inte jätteovanligt.

– Det händer då och då. Kanske inte i Hultsfred, men i riket i stort. Har man sprängämnen ska man meddela polisen innan man kommer dit så det inte blir såhär. Vi vill gärna komma ut och titta på det själva, säger Sandstedt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: