Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbybo anklagades för att ha corona – blev dödshotad av äldre man

En man från Vimmerby blev dödshotad på campingen i Hultsfred i början av veckan. Mannen nös – och blev sedan anklagad för att ha covid-19.
– Här kommer ett riktigt äckel, sa hans fru till mig, berättar Vimmerbybon.

Annons:

Vimmerbybon var i Hultsfred för att gå en promenad längs med Hulingen i måndags kväll. Vid campingen hade han satt sig ner för en stunds vila i solskenet.

– Jag satt vid en bänk och nös en gång. Det kom varma vindar, så då nös jag en gång till. Jag var väl ett 15-tal meter från dem och sedan när jag gick därifrån så gjorde jag en "bonnsnyt", säger Vimmerbybon, som vill vara anonym.

Ett 15-tal meter bort fanns ett äldre par. 

– Det var en kvinna som sa "nu kommer ett riktigt jävla äckel". Då frågade jag om det var mig hon syftade på. De anklagade mig för att ha corona, men det har jag inte svarade jag. 

"Var absurt"

Efter ett kort tag kom kvinnans man ut. 

– Din fru ofredade mig, sa jag, men han sa bara "Försvinn för helvete". Det uppstod en diskussion och sedan sa han att jag inte hade där att göra. "Nu jävlar, ska du få se", sa han och gick in i husbilen och hämtade en batong. Det var en sån där metallbatong som man inte ens kan köpa och sedan började han vifta med den mot mig. Han måste ha kommit över den på nätet någonstans. Det var helt absurt, det var ett dödshot för han sa att han skulle göra slut på mig. 

Mannen dokumenterade vissa delar av händelsen med en kamera. En man i 70-årsåldern, hemmahörande i ett annat län, är misstänkt för olaga hot samt brott mot knivlagen, enligt polisen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: