Annons:

Sök

Annons:

Livsfarliga leken fortsätter - Kustpilen körde på stenar i Hultsfred

I lördags körde Kustpilen på stenar som var upplagda på rälsen i närheten av Hultsfred. Foto: Pressbild

Livsfarliga leken fortsätter - Kustpilen körde på stenar i Hultsfred

Otyget med stenar på tågspåret fortsätter att drabba Kustpilen. Nu har problemet dock flyttat söderut – från Södra Vi till Hultsfred.

Annons:

Det var under lördagen som Transdev, företaget som kör Kustpilen, fick in rapporter om att någon hade lagt stenar på spåret i Hultsfred.

– Vi har upprättat en anmälan om försök till sabotage. Enligt den ska tåget ha kört på stenarna, men både personer och tåget klarade sig lyckligtvis utan skador den här gången, berättar Anders Hultman på polisen.

Trakterna kring Södra Vi i Vimmerby kommun har varit hårt drabbat av samma typ av skadegörelse under rået, men där tror sig nu polisen vara gärningspersonerna på spåren.

Uppmaning till föräldrarna

Samma dag som händelsen i Hultsfred inträffade rapporterade flera lokförare också att det hade släpats upp stora stenar på tågrälsen i närheten av Blomstermåla, och tidigare i veckan hade en stol ställts upp på spåret i samma område.

Polisens presstalesperson Robert Loeffel skickar via SVT Nyheter en uppmaning till alla föräldrar:

– Vi uppmanar alla föräldrar att prata med sina barn om att det är livsfarligt att befinna sig när tågrälsen och att lägga något på den, skadorna kan bli enorma, säger han.

– Det är också en stor arbetsmiljöfråga. Det är väldigt otrevligt att upptäcka att något ligger på spåret. säger Marie-Louise Arnell, affärschef på Transdev till SVT Nyheter.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: