Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: YTTERLIGARE TRE MISSTÄNKTA FÖR GULDSMEDSRÅNET GREPS I MORSE

Vid en samlad polisaktion i mors greps ytterligare tre misstänkta för inblandning i guldsmedsrånet i Vimmerby den 5 oktober. Foto: Jakob Karlsson

EXTRA: YTTERLIGARE TRE MISSTÄNKTA FÖR GULDSMEDSRÅNET GREPS I MORSE

I början av oktober utförde två maskerade och pistolbeväpnade män ett grovt rån mot en guldsmedsaffär i Vimmerby. En man greps strax efter rånet och sitter nu häktad. Vid en samlad polisaktion på torsdagsmorgonen greps ytterligare tre män, som nu är anhållna.

Annons:

Det var strax efter klockan 17.00 måndag 5 oktober som Guldsmedsaffären på Norrtullsgatan i centrala Vimmerby rånades av två maskerade och pistolbeväpnade män. Efter rånet flydde de till fots från platsen. 

Polisen slog snabbt en ring runt Vimmerby och i en av polisens fordonskontroller greps en misstänkt bara 13 minuter efter rånet utfördes. Mannen, som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Malmö, sitter nu häktad.

Vid en samlad omfattande polisaktion i morse greps tre ytterligare misstänkta.

Planerade gemensamma tillslag

Kammaråklagare Kjell Jannesson bekräftar på torsdagsförmiddagen uppgifterna.

– Det stämmer att vi hade flera planerade gemensamma tillslag vid klockan 07.00 i morse och att vi har gripit tre personer i Skåne. De misstänks för att vara medgärningsmän till guldsmedsrånet den 5 oktober i Vimmerby, berättar han.

Enligt uppgifter till vår tidning ska en av de gripna vara den man som står registrerad på den flyktbil som misstänkt rånare nummer ett greps i.

Det handlar om en man i 30-årsåldern hemmahörande i Eslöv. Han ska dock ha gripits i Malmö hos en närstående. Mannen anhölls i sin frånvaro redan under onsdagen.

Greps, släpptes men nu gripna igen

De båda övriga gripna ska, enligt källor till vår tidning, vara de två män som vi tidigare har berättat om att polisen har haft under luppen, och som bland annat greps utanför stationen i Eslöv ett par veckor innan rånet. Vid en visitation av männen hittade polisen då bland annat vapen, rånarluvor och verktyg i deras väskor, samt tågbiljetter som skulle ta männen till Vimmerby. Dessa anhölls, men släpptes dock ett par dagar senare.

Männen är båda under 20 år och också hemmahörande i Eslöv. De ska ha gripits i sina hem vid morgonens polisinsats.

– Jag kan inte gå in på några identiteter i detta skede, säger Kjell Jannesson.

Misstänks som medgärningsmän 

Samtliga dessa tre, av vilka två ska vara kända av polisen sedan tidigare, misstänks som medgärningsmän. Men vem av dem som man tror är rånare nummer två är ännu oklart?

– Vi kan än så länge inte riktigt säga vem som har gjort vad, men vi menar att samtliga de här personernas medverkan är så pass viktig att de ska anses som medgärningsmän, säger Kjell Jannesson.

Vad var det som förde er till dem?

– Det kan jag inte gå in närmare på, men bland annat handlar det om fordon, uppgifter från telefoner, men också inre och yttre spaning, där vi har kunnat koppla ihop dem.

Lokala poliser med vid tillslagen 

I samband med gripandena i morse, som samtliga beskrivs som odramatiska, har polisen också utfört ett antal husrannsakningar. Vad dessa har gett vill inte Kjell Jannesson kommentera. Inte heller något om rånbytet.

– Det är för tidigt att säga något om ännu.

Vad händer härnäst?

– Vi har hållit inledande förhör, där de anger sin inställning. Nu ska de få försvarare, sedan höras igen en eller två gånger. Sedan kommer de transporteras upp till Kalmar på fredag och någon gång under helgen hålls häktningsförhandlingar.

Vid tillslaget i morse deltog ett stort antal polispatruller, inkluderat inlånad personal från både Vimmerby och Västervik.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: