Annons:

Sök

Annons:

MAN ÅTALAS FÖR MORDFÖRSÖKET I EDSBRUK

En man i 30-årsåldern åtalas för en rad mycket allvarliga brott i en bostad i Edsbruk. Foto: MostPhotos

MAN ÅTALAS FÖR MORDFÖRSÖKET I EDSBRUK

En man i 30-årsåldern åtalas nu för mordförsök, grov misshandel och rån i en bostad i Edsbruk den 17 augusti i år. Mannen skar ett av offren i halsen med en kniv.

Annons:

Om vi börjar med mordförsöket så slog den tilltalade offret med en sten i huvudet och skar honom i halsen med en kniv. Den drabbade fick smärta, blödningar, sårskador – och våldet mot halsen löpte en stor risk att kosta honom livet.

”Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas eftersom ett livsfarligt vapen användes mot halsen”, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Åklagaren anser att den tilltalade visar en särskild hänsynslöshet och råhet.

Använde elchockvapen

Även en annan man fick ett slag i huvudet med en sten och blev knivskuren. Även här bedöms gärningen ha varit ”livsfarlig”, men händelsen rubriceras som grov misshandel. Den drabbade fick smärta, sårskador och flera allvarliga blödningar.

Den tilltalade stal en mobiltelefon och medicin i samband med övergreppen och åtalas även för rån. Om mannen inte döms för mordförsök anser åklagaren att rånet ska betraktas som grovt. Den tilltalade vidgår händelseförloppet, men förnekar brott. Däremot erkänner han ett ringa narkotikabrott, som också är del av åtalet.

Åklagaren har kallat tio vittnen och även åberopat en bred teknisk bevisning. Även den tilltalade fick en del skador, men de bedöms han ha fått efter att ha ramlat i samband med att polisen använt elchockvapen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: