Annons:

Sök

Annons:

Misstänks för grov våldtäkt mot barn - Hultsfredsbo begärs häktad

Foto: Arkivbild

Misstänks för grov våldtäkt mot barn - Hultsfredsbo begärs häktad

Omständigheterna kring den misstänka grova våldtäkt mot ett barn, som ska ha skett i Hultsfred i torsdags, börjar klarna. På måndagsmorgonen begärde kammaråklagare Linda Caneus en man i 35-årsåldern från Hultsfred häktad.

Annons:

Den man i 35-årsåldern från Hultsfred som i fredags greps och anhölls misstänkt för grov våldtäkt mot barn begärs nu häktad.

På måndagsmorgonen lämnade kammaråklagare Linda Caneus in sin framställan till Kalmar tingsrätt.

– Jag kan inte gå in på utredningsläget eller om misstankarna har stärkts mot honom. Mannen hämtades till förhör i fredags och vi är bara i ett inledningsskede. Vi har haft många utredare som har jobbat med fallet under helgen, men i och med att jag har begärt honom häktad så tror jag att det håller, säger kammaråklagare Linda Caneus.

– Vi är inne i ett känsligt skede och det misstänkta brottet avser grovt sexuellt brott. Förundersökningen pågår för fullt med allehanda olika utredningsåtgärder.

Fick kännedom i fredags

Det var i fredags som polisen fick kännedom om händelsen. Man uppgav då att en bostad i Hultsfreds kommun hade spärrats av och att initiala utredningsåtgärder genomförts.

I samband med detta greps den 35-årige mannen. Mannen, som är bosatt i Hultsfred, förhördes på fredagskvällen, anhölls strax därefter och har nu alltså begärts häktad.

Den misstänkta grova våldtäkten mot barnet ska ha skett på en adress i Hultsfred under torsdagen, samma adress som mannen är bosatt på.

Hur ställer sig mannen till anklagelserna?

– Jag räknar med att häktningsförhandling kommer hållas under måndagen. Då får vi se hur mannen ställer sig till det hela. säger Linda Caneus.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: