Annons:

Sök

Annons:

Nu ska arbetet göras klart vid skolan – därför pausades projektet

Mellan den nya och gamla parkeringen blir det en så kallad torrdamm, eller ett fördröjningsmagasin, som ska ta hand om dagvattnet vid kraftiga regnväder. "Det blir fint med gräsbevuxen botten och lite planteringar runt", säger Henry Karlsson på AB Gilbert Gustafssons, som återupptagit arbetet efter den planerade pausen. Foto: Lotta Madestam

Nu ska arbetet göras klart vid skolan – därför pausades projektet

Arbetet kring Målilla skola har återupptagits efter en planerad paus, som behövts för att komma ikapp med leveranser.
– Vi har haft stora leveransproblem på grund av pandemin och nu är det svårt att få fram allt i aluminium, som lekutrustning och stolpar, så det är svårplanerat, säger Simon Råsbacken, projektledare på ÖSK.

Annons:

Grävskoporna är tillbaka på Atlanten i Målilla. Egentligen skulle arbetet ha varit klart vid det här laget – men leveransproblem i kombination med vädret fick ÖSK att pausa arbetet, för att gå igång mer effektivt nu istället.

– Det är svårt att genomföra projekt när man inte får grejerna. Allt är väldigt svårplanerat, men nu är målet att vi ska bli klara innan sommaren.

Flera olika förbättringar

Anställda från AB Gilbert Gustafssons Vimmerbyavdelning utför arbetet, som består av många olika delar, både utanför skolgårdar och på. Arbetsledare Henry Karlsson berättar mer.

– Vi ska göra en helt ny trafiklösning runt skolentrén med parkeringar. Den första delen gjordes i höstas, och vi bygger om den gamla nu i vår. Valet blev att göra det i två steg, för att få så liten påverkan på verksamheten som möjligt.

– Utöver det ska vi bygga ett bullerplank mellan riksvägen och gång- och cykelvägen för att minska ljudnivån till skolan, på förskolan ska vi fixa till utemiljön med en del ny lekutrustning, nya planteringar och cykelställ bland annat och intill bandybanan bygger vi en multiarena för allmänheten, berättar Henry Karlsson.

Damm löser problem vid kraftiga regn

Mellan parkeringarna blir det en så kallad torrdamm, eller ett fördröjningsmagasin, som ska ta hand om dagvattnet vid kraftiga regnväder.

– Med allt mer asfalterade ytor får vi problem, dagvattenledningarna blir helt enkelt underdimensionerade. Nu samlas vattnet i dammen, för att bromsa upp mängden vid hårda regn. Här finns också en oljeavskiljare som vattnet passerar innan det går vidare ut i Emån, berättar Simon Råsbacken.

Henry Karlsson fortsätter:

– Förutom att det blir bra praktiskt blir det ett fint inslag mellan parkeringarna, med den här dammen med gräsbevuxen botten och lite planteringar runt.

Har ni fått några reaktioner på att ni anlägger en damm intill en skola, med den risk det kan innebära för barnen?

– Nej, det har vi inte fått till oss, och det är väldigt viktigt att förstå att det inte är en damm i den bemärkelsen, utan säkert 90 procent av tiden kommer den vara torr, det blir mer som ett dike.

Simon Råsbacken väljer att inte sätta en mer exakt tid för när arbetet ska vara klart.

– Av erfarenhet vet jag att det är svårt att hålla tider och i synnerhet nu, avslutar han.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: