Annons:

Sök

Annons:

  • Eleverna valde bort kyrkan – så tyckte man om nya upplägget

    Farmor Anneli, farfar Lennart, mamma Eva, pappa Torgny och lillasyster Isabelle var med och firade Ottilia Lingefjord som slutade nian. De uppskattade hur avslutningen utformats med bland annat en form av utspark vid Dammen. Foto: Lotta Madestam

  • Eleverna valde bort kyrkan – så tyckte man om nya upplägget

    Ellen Ekström och Nellie Frank ger varandra en varm och innerlig kram efter att ha satt punkt för grundskolan. De tyckte nya upplägget på Albäcksskolans avslutning var jättebra. Foto: Lotta Madestam

  • Eleverna valde bort kyrkan – så tyckte man om nya upplägget

    Foto: Lotta Madestam

  • Eleverna valde bort kyrkan – så tyckte man om nya upplägget

    Foto: Lotta Madestam

  • Eleverna valde bort kyrkan – så tyckte man om nya upplägget

    Foto: Lotta Madestam

Eleverna valde bort kyrkan – så tyckte man om nya upplägget

Albäcksskolans avslutning fick ett annat upplägg i år utan inslag i kyrkan, istället utspring till anhöriga vid dammen som en nyhet. Det kan vara en ny tradition som fötts. Så här summerar elever, anhöriga och rektorer dagen.

Annons:

Skolavslutningen för niondeklassarna formades lite som gymnasiets student, skulle man kunna säga. Det efter att eleverna själva fått tycka till om vad de ville göra sin sista dag i grundskolan.

Avslutningen i kyrkan ströks till förmån för en heldag på skolan, där klasserna inledde med att äta frukost tillsammans, följt av aktiviteter både enskilt i respektive klass och tillsammans.

– Det var ett stort önskemål bland eleverna att både få vara med sin klass och sina lärare, men också alla tillsammans, vilket man inte fått på ett par år till följd av pandemin, säger rektor Anna Källåker.

Som en utspark

Efter den gemensamma middagen i matsalen släpptes eleverna ut till anhöriga som väntade vid dammen. Att likna vid gymnasiets utspark.

– Vi tycker det blev en högtidlig dag, med spontanuppträdanden, tal och lite dans. Många har bjudit på sig själva och personalen har gjort mycket för att göra det fint. Allt ifrån att skriva små hälsningar till varje elev till att ta med filmer och bilder från tidigare år, så de har gjort mycket för att det ska bli speciellt, säger rektor Karolina Karlsson.

Hur upplever ni att eleverna haft det idag?

– Det känns som eleverna haft väldigt roligt, det har varit avslappnat, det är härligt att få vara avslappnade tillsammans för både elever och personal, säger Karolina Karlsson.

Kan det här vara den nya traditionen på Albäcksskolan?

– Ja, det kan det vara. Vi får utvärdera och se hur veckan har varit. Eleverna har ju haft stort inflytande på den här dagen, och elevinflytande är en viktig del i skolan, de ska lära sig att tycka till, säger Anna Källåker.

 Välkomnades ut

Runt dammen hade många föräldrar, syskon liksom mor- och farföräldrar samlats för att fira niondeklassarna när de kom ut.

Anneli Lingefjord, farmor till Ottilia Lingefjord, tyckte att det blev en mycket fin avslutning vid dammen.

– Jag tycker det är bra att ungdomarna själva fått välja att inte gå i kyrkan, utan ha sin avslutning här utanför skolan, sa hon.

Ottilia Lingefjord var också nöjd med dagen.

– Jag har skrattat jättemycket och dansat i matsalen, sa Ottilia Lingefjord fortfarande med spår av alla tårar. Det har varit ett riktigt gråtkalas.

”Bra att samla allt på en dag”

Ellen Ekström från Norrhult och Nellie Frank från Hultsfred uppskattade också sin avslutning.

– Det var bra att samla allt på en dag, och inte ha middagen på kvällen och gå i kyrkan dagen efter, säger Nellie Frank.

Hur tycker ni dagen blev, med det nya upplägget?

– Det blev jättebra och kul med mycket folk, mycket sång och dans och fina tal. Jag tror de flesta eleverna tyckt att det var skönt att inte vara i kyrkan, även om det är tradition, det är nog mer föräldrarna som velat se avslutningen där.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: