Annons:

Sök

Annons:

  • Årets metartävling för de med anknytning till byarna Sönnerhult och Fallhult lockade ett 30-tal från olika generationer. Foto: Privat

  • Foto: Privat

  • Foto: Privat

  • Foto: Privat

Gammal tradition ökar gemenskapen i byarna

Ett 30-tal unga och gamla har varit samlade för metartävling vid sjön Bjerken. Det är en tradition som sträcker sig 60-talet år tillbaka i tiden och hjälper till att öka sammanhållningen i byarna Sönnerhult och Fallhult. Både bland de som bor kvar och flyttat iväg.

Annons:

Bakom den här tävlingen står Bjerkens Fiskevårdsförening. Förr när det bodde mer folk i byarna fiskade man både på våren och hösten. Nu begränsas tävlingen till hösten när det inte längre är så många fast bosatta kvar.

I år deltog ett 30-tal personer i vitt skilda åldrar. De som flyttat ifrån byn får också en inbjudan, för att vidhålla gemenskapen.

– Den här sammanhållningen är jätteviktig, säger Ann-Louise Carlsson. Jag kom med när jag träffade min man Sören, sedan har vi haft med våra barn och nu barnbarnen, så det blir en väldig gemenskap över flera generationer.

Vann gjorde Peter Nilsson, bördig från Fallhult, följt av Love Ingelsson, vars morföräldrar bor i Sönnerhult, och på tredje plats kom Hasse Ekström.

De som placerade sig på prispallen bär ansvaret för nästa års tävling.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: