Annons:

Sök

Annons:

  • Hultsfreds hemtjänst bland de bästa i landet –

    Hemtjänsten i Hultsfreds kommun placerar sig på plats 17, när SPF för första gången granskar kvalitén på hemtjänsten i landets 290 kommuner. På bilden medarbetare från hemtjänstgruppen "Krans". Foto: Lotta Madestam

  • Hultsfreds hemtjänst bland de bästa i landet –

    Kollegorna Gunilla Jönsson och Catharina Gustafsson med två respektive 33 års erfarenhet av arbete inom hemtjänsten i Hultsfreds kommun. Foto: Lotta Madestam

Hultsfreds hemtjänst bland de bästa i landet – "Brinner för vårt jobb"

Hemtjänsten i Hultsfred hamnar på plats 17 av landets 290 kommuner när SPF för första gången presenterar ett Hemtjänstindex. Det är länsbäst.
– Vi brinner för vårt jobb och brukarna, säger kollegorna i Hemtjänst Krans som jublade över beskedet.

Annons:

Det blev förstås stor glädje när SPF:s Hemtjänstindex presenterades och man fick klart för sig att hemtjänsten i Hultsfreds kommun är så bra, enligt sammanställningen, att man placerar sig på en fin 17:de plats.

En stolthet spred sig bland kollegorna när resultatet offentliggjorts.

– Jätteroligt, det här är ett bevis på att vi gör ett bra jobb, sa Linda Kronstrand.

Tidningen hälsar på Hemtjänst Krans, som är en av sju grupper i kommunen, lagom som de har möte på Knektagården.

Vad är det som gör att hemtjänsten i Hultsfreds kommun placerar sig så högt på rankinglistan skulle ni säga?

– Att vi försöker se det lilla extra och ge trygghet till brukarna, men vi ser inte bara dem utan hela familjen. Vi gör alla vårt bästa.

I just Hemtjänst Krans varierar erfarenheterna med åtskilliga år mellan kollegorna. Catharina Gustafsson exempelvis började redan 1989, medan Gunilla Jönsson kom in förhållandevis nyligen i gruppen.

– I januari är det två år sedan jag började, säger Gunilla som helt bytt bransch från att ha jobbat i livsmedelsbutik tidigare.

"Jätteviktig arbetsgrupp"

Även Marie Pihl, verksamhetschef inom vård och omsorg, är väldigt glad och stolt över det arbete som de anställda inom hemtjänsten gör.

– Den här placeringen är en bekräftelse på allt det arbete som läggs ner för att vi ska ha en fantastisk hemtjänst i Hultsfreds kommun. I vår kommun väljer man i större utsträckning att bo kvar i hemmet i hela sitt liv och ha hemtjänst, så det är en jätteviktig arbetsgrupp.

Första gången

Det här är första gången SPF Seniorerna sammanställt hemtjänstindex för riket, som är tänkt att ge en helhetsbild av hur bra en kommun är på att leverera hemtjänst utifrån seniorernas perspektiv.

Indexet fångar upp hela processen, från att behov av hemtjänst uppstår, via ansökan, biståndsbeslut, uppstart och utförande genom att mäta kvalitén inom fyra delområden: information, biståndshandläggning, utförande och stöd och utveckling.

Syftet med indexet

Syftet är att skapa en positiv utvecklingsspiral av hemtjänsten i landets alla kommuner, så att det blir enkelt för kommunerna att se vad som behöver göras för att höja kvalitén.

Man får leta i nedre halvan av listan för att hitta Vimmerby kommun, vars hemtjänst placerar sig på plats 206.

Fakta

SPF:s Hemtjänstindex:

1) Gnosjö, 64,7

17) Hultsfred, 58,4 kvalitetspoäng

59) Västervik, 55,2

61) Emmaboda, 55,1

85) Borgholm, 54,1

86) Mönsterås, 54,0

126) Högsby, 52,4

156) Nybro, 51,1

170) Kalmar, 50,3

181) Mörbylånga 49,8

206) Vimmerby 48,8

250) Oskarshamn, 45,9

277) Torsås, 43,0

290) Ragunda, 10,9

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: