Annons:

Sök

Annons:

Folket har sagt sitt – veteranträff har fått nytt namn

När populära veteranträffen har premiär i hembygdsparken på Nationaldagen blir det under nya namnet Hultsfredsträffen. Foto: Jacqueline Kuster

Folket har sagt sitt – veteranträff har fått nytt namn

Nu är det bestämt – veteranträffarna i Folkets Park får namnet ”Hultsfredsträffen”.
– Det blir säsongspremiär på nationaldagen som vanligt, säger Rosie Folkesson.

Annons:

Hon är ordförande i Folkparkens Vänner som tillsammans med Anita Trybom arrangerar de så uppskattade veteranträffarna som tidigare gick under namnet Lönnebergaträffen.

Sedan eventet flyttats till Hultsfred, först till Metropol och efter konkursen till folkets park 2019, har det varit lite vilseledande var träffarna är förlagda.

Engagerade många

Folkparkens Vänner fick in flertalet namnförslag, som bantades ner till tre som gick till final och som folk haft möjlighet att rösta på.

När folket sagt sitt blir nya namnet Hultsfredsträffen.

– Jag tycker det är ett bra namn, för det säger var det ligger. Sedan kanske man saknar lite vad det egentligen handlar om, men så var det ju med Lönneberganamnet också, så jag hoppas att det funkar bra, säger Rosie Folkesson. Det gäller ju att få upp eventet när folk söker på veteranträff. Till en början får det bli med undertexten ”före detta Lönnebergaträffen” tills folk kopplar ihop det och blivit lite vana vid nya namnet.

När är det dags för premiär?

– Som det ser ut blir det på Nationaldagen den 6 juni som vi brukar. Vi har inte bestämt de övriga datumen än, men vi har tänkt oss två gånger till där vi samlar alla typer av veteranfordon. Vi har även tagit in A-traktorer, för att få med oss ungdomarna också.

Andra namn som var på förslag var exempelvis Veteranfestivalen, Hultsfred Carmeet, Wheel Hultsfred, Park in the park och Knektaträffen som flera föreslog med hänsyn till närmaste grannen Knektavallen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: