Annons:

Sök

Annons:

Förhandling har strandat – ovisst läge för tusentals hyresgäster

Parterna har inte lyckats komma överens i årets hyresförhandling, utan nu har Hyresmarknadskommittén tagit över. Foto: Lotta Madestam

Förhandling har strandat – ovisst läge för tusentals hyresgäster

Hyresförhandlingarna har strandat. Nu är det upp till Hyresmarknadskommittén att bestämma hur stor hyreshöjningen blir för bostadsbolagets hyresgäster.
– Vi stod för långt ifrån varandra helt enkelt, säger Åke Nilsson (KD), ordförande i Hultsfreds Bostäder.

Annons:

Trots upprepade möten har de båda parterna Hultsfreds Bostäder och Hyresgästföreningen inte lyckats komma överens. Det tog stopp. 

Nyligen skickades därför ärendet vidare till HMK, som medlar och prövar tvister i samband med de årliga hyresförhandlingarna. Så nu avgörs årets hyreshöjning på högre instans.

– Vi stod för långt ifrån varandra helt enkelt, säger Åke Nilsson. En anledning är den nya förhandlingsmodellen, men också det ekonomiska läget.

Betyder det här att hyresgästerna får räkna med retroaktiv hyreshöjning?

– Ja, men samtidigt får vi inte gå hur många månader tillbaka som helst, utan vi vill ju ha en snabb lösning på det för hyresgästernas skull. Samtidigt vet vi att HMK har fått många ärenden i år, säger Åke Nilsson. 

Vad tror du om förutsättningarna att ni får igenom ert yrkande nu när HMK tagit över?

– Det vågar jag inte säga något om. 

Nytt för i år är att utgångsbudet inte offentliggjorts och inte heller nu vill Åke Nilsson avslöja bostadsbolagets yrkande.

– Det är en överenskommelse vi gjort med Hyresgästföreningen, så vi fortsätter hålla det för oss själva, säger Åke Nilsson.

Hultsfreds Bostäder har cirka 1 270 huvudavtal.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: