Annons:

Sök

Annons:

Svenonius ska ha erbjudits att bli landshövding i Kalmar

Irene Svenonius ska ha erbjudits att bli landshövding i Kalmar. Foto: Bildbyrån

Svenonius ska ha erbjudits att bli landshövding i Kalmar

Expressen uppger att M-toppen Irene Svenonius erbjöds att bli landshövding i Kalmar. Ett erbjudande hon ska ha tackat nej till.

Annons:

Irene Svenonius har varit en av Moderaternas mäktigaste företrädare under lång tid och var fram till valet i höstas finansregionråd i Stockholm. Efter 16 år vid makten förlorade Moderaterna valet i höstas och partiet har gått 36 procent 2010 till 20 procent 2022. 

Svenonius har blivit ett omstritt namn till följd av situationen i vården i huvudstaden och hanteringen av Nya Karolinska, där hon blev anklagad för jäv på grund av sin mans roll som upphandlingschef på sjukhuset. 

Expressen uppger att man efter en rundringning inom Moderaterna kan säga att många både lokalt och nationellt kräver ett skifte på den tunga posten. 

Regeringen ska bland annat ha erbjudit Irene Svenonius möjligheten att bli landshövding i Kalmar, enligt Expressens källor. Först ska hon ha varit intresserad – men valde sedan att tacka nej med hänvisning till familjen. 

– Får man ett sånt erbjudande tackar man ja. Och gör man inte det förväntas man ändå ta konsekvenserna av signalerna som skickades. Det har varit ganska irriterat, säger en med insyn till Expressen.

Vill inte kommentera

Posten som landshövding i Kalmar gick istället till den tidigare liberala riksdagsledamoten Allan Widman. Det blev känt för bara några veckor sedan. 

Irene Svenonius har avböjt att kommentera Expressens uppgifter. 

– Irene Svenonius är först in på kontoret och skickar ofta sista mailet. Hon är vald av gruppen att leda Moderaterna i Region Stockholm och det är vad som gäller. Att vi håller ihop och arbetar som ett lag är särskilt viktigt nu när regionens ekonomi viker nedåt och tuffa prioriteringar krävs, säger Kristoffer Tamsons, vice gruppledare för Moderaterna i regionen, till Expressen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: