Annons:

Sök

Annons:

Arbetsmiljöverket kräver åtgärder på företag i Hultsfreds kommun

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Arbetsmiljöverket kräver åtgärder på företag i Hultsfreds kommun

Arbetsmiljöverket har genomfört en inspektion på ett byggföretag i Hultsfreds kommun. Uppdagade brister leder nu till att verket kräver att arbetsmiljöarbetet måste förbättras. I annat fall riskerar verksamheten föreläggande eller förbud.

Annons:

Bristerna som arbetsmiljöinspektören slog ner på vid inspektionen i mitten av maj handlade bland annat om att det finns anställda inom bolaget som utför arbete som uthyrda hos ett annat bolag. Enligt inspektören ska arbetsgivaren inte ha undersökt arbetsförhållandena som hans anställda arbetar på, och inte heller gjort en skriftlig riskbedömning beträffande alla de faktorer som påverkar arbetsmiljön.

Arbetsmiljöinspektören anmärkte också på att man inte har undersökt arbetsförhållandena och bedömt de risker som kan uppkomma till följd av exponering för vibrationer då man arbetar med handhållna maskiner inom företaget.

Arbetsgivaren uppmanas nu att åtgärda de brister som upptäcktes vid inspektionen. Om så inte görs kan Arbetsmiljöverket komma att besluta om ett föreläggande eller förbud, skriver man i sitt inspektionsmeddelande.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: