Annons:

Sök

Annons:

Ett år med stora politiska beslut gläder ordföranden

Per-Inge Pettersson, ordförande i Mörlunda-Målilla Centerpartiavdelning, summerade ett fint 2017 med stora politiska beslut i Målilla och Mörlunda. Foto: Ossian Mathiasson

Ett år med stora politiska beslut gläder ordföranden

2017 bjöd på flera positiva nyheter i Mörlunda och Målilla.
Det lyfte centerpartiavdelningen på orterna upp i samband med måndagens årsmöte.
– 2017 var ett aktivt år för avdelningen med stora politiska beslut, säger Per-Inge Pettersson, ordförande i Mörlunda-Målilla Centerpartiavdelning.

Annons:

Mörlunda-Målilla Centerpartiavdelning har haft årsmöte och Per-Inge Pettersson har utsetts till ordförande.

Styrelsen består i övrigt av Johnny Sigvardsson (vice ordförande), Kajsa Birgersson (kassör), Martina Johansson (sekreterare), Lars Lundgren (aktivitetsansvarig). Lars Nilsson och Lennart Eklund är revisorer och Åke Birgersson sitter i valberedningen.

Tog tio år för att få gehör

Den 23 januari 2008 skickade Mörlunda Centerkvinnor och Mörlunda-Målilla Centerpartiavdelning en gemensam skrivelse till Hultsfreds bostäders styrelse att bygga fler lägenheter i nära anslutning till Lundagården i Mörlunda.

De hoppades på en positiv handläggning av skrivelsen som skulle gagna de äldre och utveckla både Mörlunda och Hultsfreds kommun.

Ärendet har dragit ut på tiden och drygt tio år senare fick Centerpartiet gehör för frågan när kommunfullmäktige tog beslutet att sex nya lägenheter ska byggas i samband med den stora satsningen på äldreboendena i Hultsfreds kommun.

– I samma beslut kom det fram att Lundagården ska renoveras och bli mer ändamålsenligt för de boende och personal. Hemgården i Målilla får också bättre och ändamålsenliga lokaler med eget tillagningskök och tillbyggnad med ytterligare 23 lägenheter i särskilt boende, säger Per-Inge Pettersson i ett pressmeddelande.

Ny parkering vid ICA-affären

Det var fler positiva nyheter från året som uppmärksammades i samband med årsmötet.

– På Centerpartiets initiativ byggs parkering på kommunal mark i anslutning till ICA-affären i Mörlunda under året och belysningen i området ska förbättras, säger Per–Inge Pettersson.

Avdelningen fick dock ett negativt svar på skrivelsen om fortsatt statligt ansvar för vägarna i området som de skickade till infrastrukturministern Anna Johansson.  

De är bland annat besvikna på att Trafikverket fråntar sig sitt ansvar för delar av Vetlandavägen i Målilla samhälle.

”De tar det för självklart att någon annan ska åta sig ägaransvaret. För en levande landsbygd är det viktigt att staten fortsätter att ta ansvar för vårt viktiga vägnät”, skrev avdelningen i sitt öppna brev till infrastrukturministern Anna Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: