Annons:

Sök

Annons:

Kommuninvånare krävs på stort belopp av Försäkringskassan

Kommuninvånare krävs på stort belopp av Försäkringskassan. Foto: Försäkringskassan

Kommuninvånare krävs på stort belopp av Försäkringskassan

En kvinna från Hultsfreds kommun har fått för mycket pengar från Försäkringskassan. 151 317 kronor ska betalas tillbaka innan den 22 oktober, annars hotar en dröjsmålsränta på 7,5 procent.

Annons:

Försäkringskassan har beslutat att kvinnan ska betala det sexsiffriga beloppet då hon har fått för mycket i sjukersättning för tiden från och med februari 2015 till och med juli 2018. 

Den sista dagen för att betala tillbaka pengarna är den 22 oktober 2018 och betalar hon senare hotas hon med dröjsmålsränta. 

Fått pengar felaktigt i 3,5 år

I beskrivningen av ärendet framkommer det att kvinnan har fått hel sjukersättning på ett felaktigt sätt under nästan tre och ett halvt år. Myndigheten hade dessutom fått uppgift om att kvinnan var i arbete och inledde en utredning gällande hennes rätt till ersättning. Tidrapporter har visat att kvinnan arbetat mellan sex och tio timmar i veckan, vissa veckor mycket mer. 

När hon fick information om att Försäkringskassan beslutade om att hon ska betala tillbaka pengarna gick hon emot. Hon har ett nedsatt hälsotillstånd och varit tvungen att arbete lite mer vissa stunder på grund av ekonomiska problem.

Hon har yrkat att bli befriad från att betala tillbaka en del av beloppet på grund av den ekonomiska situationen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: