Annons:

Sök

Annons:

Fyra orter i Hultsfreds kommun får nya postnummer

Fyra orter i Hultsfreds kommun har fått nya postnummer som träder i kraft i mars nästa år. Foto: Ossian Mathiasson

Fyra orter i Hultsfreds kommun får nya postnummer

Tidigare i veckan kom beskedet att de som bor i Målilla, Mörlunda, Rosenfors och Virserum får nya postnummer från och med den 4 mars 2019.

Annons:

Det är Postnummerrådet som beslutar som postnummerändringar för att sorteringen av post ska fungera så smidigt som möjligt för alla postoperatörer. 

Postnummerändringarna sker sedan första helgfria måndagen i mars – och nyligen damp beskedet ner i brevlådan för de som bor i Målilla, Mörlunda, Rosenfors och Virserum att deras postnummer försvinner och ersätts med tolv nya postnummer. 

Virserum och Målilla får fyra nya postnummer vardera medan Rosenfors och Mörlunda tilldelas två nya postnummer.

– Vi har skickat ut brev till alla de adresser som blir berörda och även Hultsfreds kommun har fått information om det på mejl, säger Tommy Jonsson, produktionsspecialist på Postnord. 

Vill få bort tredje siffran

Postnummerrådet har för avsikt att det inte ska finnas för stora postnummerområden och enligt Tommy Jonsson finns det ett par olika anledningar till att det görs postnummerändringar. 

– Det kan handla om att en ort har ökat i byggnation, att man har förtätat eller byggt till, så att ett postnummer, som tidigare innehöll ett bra antal avlämningsställen, har utökats och blivit för stort. Då skapar vi nya postnummer, säger Tommy Jonsson och fortsätter:

– Postnummersystemet har funnits sedan 1968 och många postnummer har legat fast sedan dess. Just de här postnumren har en nolla som tredje siffra och den vill vi få bort för att skapa en effektivare process när det gäller sortering och utdelning. När man ändrar upp till 577 så är tanken att det ska vara mer geografiskt sammanhängande och styra till ett och samma utdelningskontor, vilket innebär att det ger oss mer flexibilitet i våra olika delar av sorteringen.

Fakta

Här är de nya postnumren som träder i kraft den 4 mars nästa år: 

I Virserum stängs 57080 och ersätts med 57703, 57771, 57772 och 57795. 

I Målilla stängs 57082 och ersätts med 57704, 57773, 57774 och 57796. 

I Rosenfors stängs 57083 och ersätts med 57780 och 57797. 

I Mörlunda stängs 57084 och ersätts med 57775 och 57798. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: