Annons:

Sök

Annons:

Ekliden utrustas med ny entré – så stor är kostnaden

Äldreboendet Ekliden i Virserum ska utrustas med ytterligare en entré. Foto: Ossian Mathiasson

Ekliden utrustas med ny entré – så stor är kostnaden

Behovet av en ny entré i anslutning till Ekliden har blivit tydligt under projekteringen av de sju nya trygghetslägenheterna i Virserum. För drygt 1,2 miljoner kronor kommer Ekliden utrustas med ny entré och förbättrad samlingslokal.

Annons:

Byggandet av sju nya trygghetslägenheter vid äldreboendet Ekliden i Virserum drog igång i måndags då det första spadtagets togs. Det blir som sagt sju trygghetslägenheter, både tvåor och treor, som byggs i två radhuslängor och lägenheterna utrustas med uteplatser samt möjlighet till parkeringsplats och kravet är att den boende har fyllt 65 år. 

Dessa trygghetslägenheter ska ha gemensamhetslokal inne på Ekliden samt ha möjlighet att äta sina måltider i restaurangen på äldreboendet. 

För att boenden i trygghetslägenheterna lätt ska ta sig till gemensamhetslokal och restaurang finns behov av en ny entré på Ekliden. Den nuvarande parkeringen kommer flyttas och hamna ovanför trygghetslägenheterna, vilket innebär att behovet av ny entré även finns för besökare av restaurangen och besökare till det särskilda boendet på Ekliden. 

"Verksamheten har påtalat brister"

Den så kallade vinterträdgården, gemensamhetslokal på Ekliden, skulle då bli mer lättillgänglig och kompletteras gällande akustik, ljus och värme för att bli en optimal samlingslokal för både boende och gäster. 

Socialnämnden ställer sig bakom förslaget på en ny entré och föreslagna förbättringar och föreslår kommunstyrelsen att anta kostnadsökningen på 1 208 750 kronor.

– Det är verksamheten som har påtalat brister med lokalen. Det finns inga element på de tre väggarna som det är så många glasrutor på utan det är bara två som finns mot Eklidens fastighet. Nu kan det bli en ny entré samtidigt som samlingslokalen blir mer gemytlig och man får upp värmen och jobbar med ljusabsorbering, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Entrén kommer placeras mellan restaurangen och vinterträdgården och det är inte tal om någon utbyggnad. 

– Förhoppningsvis blir det fler besökare till Ekliden, säger Pettersson. 

"Vill optimera nyttjandet av Ekliden"

Behovet av ny entré fanns inte med i projektet från början och ligger därför utanför den budget som finns för byggandet av trygghetslägenheter i Virserum. Kostnadsbilden ligger på drygt 1,2 miljoner kronor och detta tillägg kräver en politisk prövning.  

– När vi var i kommunfullmäktige så hade man inte räknat med det. Med tiden har det mognat fram hos personalen som har skickat in en förfrågan. När det blir en kostnadsökning måste det gå via kommunfullmäktige, säger Pettersson och lägger till: 

– Det är inget som vi absolut måste göra men när vi såg bristerna så känner vi att vi ska göra förbättringarna. Det blir en kombination av att lägenheterna kommer till och att vi vill optimera nyttjandet av Ekliden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: