Annons:

Sök

Annons:

Ny kyrkoherde välkomnas av biskopen i Hultsfreds kyrka

Mikael Eriksson, ny kyrkoherde i Aspelands pastorat, välkomnas av biskop Martin Modéus i Hultsfred på söndag. Foto: Nathalie Chavez/Pressbild

Ny kyrkoherde välkomnas av biskopen i Hultsfreds kyrka

Aspelands pastorats nye kyrkoherde heter Mikael Eriksson. I dag, söndag, välkomnas han vid en gudstjänst i Hultsfreds kyrka där även biskop Martin Modéus deltar.

Annons:

Mikael Eriksson inledde sitt nya jobb i början av februari och kom närmast från Södra Tjusts pastorat och en tjänst som komminister i Västerviks församling. 

– Det ska bli jättekul att arbeta i Aspelands pastorat. Här finns många kyrkor och ett stort engagemang, säger Mikael Eriksson. 

Biskopen kommer till Hultsfred

Aspelands pastorat består av de sju församlingarna i Hultsfred, Vena, Lönneberga, Målilla-Gårdveda, Mörlunda-Tveta, Virserum och Järeda. Pastorsexpeditionen ligger i Kyrkans hus i Målilla och Eriksson, som pendlar till jobbet i Målilla, har skaffat övernattningslägenhet i Hultsfred. 

– Jag har 1700 böcker, mest teologisk litteratur och de flyttar man inte på hur lätt som helst. Vad som blir min permanenta bostad i framtiden får vi se, jag tar en dag i taget, säger Mikael Eriksson. 

I dag, söndag, kommer biskop Martin Modéus till Hultsfreds kyrka för att ta emot honom som kyrkoherde i Aspelands pastorat och efteråt blir det kyrklunch i Hultsfreds församlingshem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: