Annons:

Sök

Annons:

MOTIONEN VAR FALSK – M REAGERAR KRAFTIGT:

Carl-Wiktor Svensson ordförande för Moderaterna reagerar starkt på den falska motionen. Foto: Pressbild

MOTIONEN VAR FALSK – M REAGERAR KRAFTIGT: "MYCKET ALLVARLIGT"

Den motion om trängselskatt i Hultsfred som författats av Pär Edgren (M) har inte författats av honom. Någon har utgett sig för att vara honom – och skickat in motionen till kommunfullmäktige.
– Det är mycket allvarligt och olyckligt, säger Carl-Wiktor Svensson, ordförande för Moderaterna i Hultsfred.

Annons:

Tidigare i dag publicerade Dagens Hultsfred en nyhet om en motion författatad av profilerade moderatpolikern Pär Edgren, bland annat ordförande i barn- och utbildningsnämnden. I motionen föreslås det att Hultsfred ska införa trängselavgifter/vägtullar vid infarterna till Hultsfreds centrum på försök under mandatperioden.

Men motionen är inte alls skriven av Pär Edgren (M).

– Det är fake news. Jag blev själv väldigt överraskad när jag såg motionen, det finns inte i Moderaternas värld att införa trängselskatt i Hultsfred, men vi kan förstås inte hindra en enskild ledamot heller. Jag har sökt Pär hela morgonen för att höra hans version, men han har suttit i möte. När jag fick tag i honom fick vi klart för oss att han inte har skrivit eller lämnat in motionen. Han är också väldigt bekymrad över det som har hänt, säger Carl-Wiktor Svensson, ordförande för M i Hultsfred. 

Han säger att det här är ett unikt fall och något han aldrig tidigare upplevt eller ens hört talas om.

– Det är förstås extremt olyckligt och vi håller på att skademinimera just nu. Det är mycket allvarligt att det här sker och jag har aldrig hört talas om det tidigare. Jag har varit i kontakt med kommunen också och de är mycket besvärade över det som har skett också.

"Sorgligt att det sker"

Carl-Wiktor Svensson misstänker nu att det är samma personer som försökte sabotera för partiet i valrörelsen som har gjort det här.

– Det är klart att misstankarna går mot dem som gjorde det. Det var mycket sånt då, men man kan inte veta helt säkert. Det handlar om radikala människor, men samtidigt kan det vara en enskild person också. I valrörelsen spred de ut falska saker om vårt valprogram och det var rasistiska rörelser som gjorde det. Mig veterligen har vi inte drabbats av något annat än det tidigare.

Moderaterna i Hultsfred kommer att polisanmälan händelsen. En rimlig brottsrubricering lär bli urkundsförfalskning.

– Den är totalt falsk och det är urkundsförfalskning. Det är sorgligt att det sker.

Hur går ni vidare annars?

– Vi försöker upplysa media om det för att dementera att motionen kommer från oss. Vi har också jurister som tittar på ärendet.

Här finns en intervju med Pär Edgren, där han berättar om händelsen.

Fotnot: Dagens Hultsfred har fått motionen från Hultsfreds kommun. Vi skriver om alla inkomna motioner och hade inga skäl att betvivla motionärens uppriktighet. Vi har valt att avpublicera artikeln om motionen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: