Annons:

Sök

Annons:

Ikea Industrys vd prisades på galan: ”En god ambassadör”

Klas Franzén, vd på Ikea Industry, har utsetts till årets SSA-företagare på företagsgalan. Foto: Ossian Mathiasson

Ikea Industrys vd prisades på galan: ”En god ambassadör”

Klas Franzén, vd på Ikea Industry i Hultsfred, är den företagare som har samarbetat bäst med skolorna det senaste året. Därför utsågs han till årets SSA-företagare i Hultsfreds kommun.
– Det är jättehedrande, säger han.

Annons:

Kategorin kallas årets SSA-företagare, som handlar om ett bra samarbete mellan skola och arbetsliv, och vinnare blev alltså Ikea Industrys vd Klas Franzén. Han fick kliva upp på scenen och ta emot priset av Hultsfreds kommuns oppositionsråd Tomas Söreling (S).

– Det är jättehedrande, men det är inte mitt pris, det är hela företagets. Vi gör vad vi kan och är medvetna om att vi behöver försörja oss med kompetens i framtiden. Vi tar emot studiebesök, åker ut på skolor och har bland annat det här projektet med att låna ut en robot, säger Klas Franzén.

De övriga nominerade i kategorin var Sören Stenbäck på AB Körners mekaniska verkstad och Johan Johnsson på Södra Skogsägarna. 

För några månader kunde Dagens Hultsfred avslöja att Ikea Industry har ett spännande projekt på agendan som innebär att de gör en miljösatsning för att kunna producera spånskivor av återvunnet trämaterial i stället för rundved. Investeringen blir i storleksordningen 100 miljoner kronor och tanken är att allt ska vara klart vid årsskiftet om arbetet går som planerat. 

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder: 

”En god ambassadör för jobb och karriärmöjligheter i en bransch med stort kompetensbehov. Med ett leende och välkomnande värdskap håller han och arbetskollegorna alltid välvilligt upp dörrarna för studiebesök och praktikelever. Genom lånet av en förlängd arm får nu eleverna möjlighet att även i skolmiljö fortsätta öva, utforska och odla sitt teknikintresse och sina drömmar om framtiden. En hållbar aktör, med starkt engagemang för skolan, kommunen och industriyrket – icke att förglömma”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: