Annons:

Sök

Annons:

  • Transportelever tvåa i Småland – fick check på 10 000 kronor

    Adelinn Westerling och Alex Pettersson från FT16 fick ta emot checken från Sveriges Åkeriföretags regionchef Thomas Hammarström. Foto: Ossian Mathiasson

  • Transportelever tvåa i Småland – fick check på 10 000 kronor

    Här är samtliga 23 elever som går sista året på fordons- och transportprogrammet på Hultsfreds gymnasium.

Transportelever tvåa i Småland – fick check på 10 000 kronor

Avgångseleverna på fordons- och transportprogrammet i Hultsfred besitter stor kunskap.
De kom tvåa av sammanlagt elva klasser från Smålandsregionen i Sveriges Åkeriföretags teoretiska kunskapstest och belönades med en check på 10 000 kronor.

Annons:

I dag hade eleverna i årskurs två och tre på fordons- och transportprogrammet på Hultsfreds gymnasium besök av regionchefen Thomas Hammarström från Sveriges Åkeriföretag som informerade om vad de gör, hur branschen ser ut och att eleverna har goda chanser till jobb efter studenten. 

Det eleverna inte hade en aning om var att Hammarström kom till Hultsfred med en riktigt trevlig överraskning utöver inspirationsföreläsningen.

De 23 eleverna i avgångsklassen FT16 gjorde mycket bra ifrån sig i SÅ:s teoretiska kunskapstest och slutade på en finfin andraplats som har gett dem en check på 10 000 kronor.

"Vi har duktiga elever"

Årets skolprov, som bestod av 40 frågor, genomfördes av elva klasser på åtta gymnasium och pris delades i vanlig ordning ut till ettan och tvåan bland alla skolor. Eleverna fick svara på branschrelaterade frågor om bland annat kör- och vilotider, lastsäkring, lastvikter och trafiksäkerhet. 

– Det är tredje gången som vi kommer tvåa (2013, 2015 och nu 201) och vi har två förstaplatser också (2014 och 2016). Det är alltid någon annan skola som har snott första- och andraplatsen de senaste åren, säger Rickard Hermansson, verksamhetschef på SYAB.

Vad betyder denna framgång för ert gymnasieprogram?

– Det visar att vi har duktiga och engagerade elever samt att vi lärare gör något rätt eftersom vi hamnar i toppen på de här tävlingarna. Det är en bekräftelse för att vi drar det åt rätt håll. Det känns otroligt bra för alla oss, säger han. 

"Går stadigt uppåt"

Det var Adelinn Westerling och Alex Pettersson som klev fram och tog emot prischecken och bucklan från Thomas Hammarström innan samtliga eleverna i trean blev fotograferade framför en av lastbilarna i solskenet utanför anläggningen på Hultsfreds gamla flygplats. 

– Våra resultat har gått uppåt för varje år som har gått. Det är taggande att komma tvåa, då får tvåorna chansen till revansch nästa år, säger Hermansson. 

SÅ:s regionchefen Thomas Hammarström gläds över Hultsfreds framgångar och ser en god utveckling. 

– Hultsfreds resultat går stadigt uppåt, de har inte haft sämre resultat än året innan någon gång sedan starten 2009. Det tyder på att lärarna gör ett bra arbete, säger Thomas Hammarström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: