Annons:

Sök

Annons:

Karlsson lämnar efter 40 år – han är ny ordförande på banken

David Axelsson tar över ordförandeklubban i Virserums Sparbank efter Börje Karlsson. Foto: Virserums Sparbank

Karlsson lämnar efter 40 år – han är ny ordförande på banken

Efter 40 år i Virserums sparbanks tjänst och 20 år som ordförande har Börje Karlsson lämnat över ordförandeklubban till David Axelsson.

Annons:

Börje Karlsson började som huvudman på Virserums sparbank 1978, blev vice ordförande i styrelsen 1990 och har sedan 1999 haft uppdraget som ordförande då han efterträdde Kurt Elmerstig.

"Jag vill framföra ett hjärtligt tack för alla kunder och affärskontakter som jag haft förmånen att möta, och önskar Virserums Sparbank all lycka till i fortsatta arbetet som Bygdens Bank", säger Börje Karlsson till Virserums sparbanks Facebooksida.

Han tar över som ordförande

Ny i rollen som bankens ordförande är David Axelsson. Efter sju år som styrelsemedlem i banken är David Axelson redan väl insatt i verksamheten och ser fram emot nya rollen som ordförande.

Efter ett avlagt civilekonomexamen i Jönköping började David arbeta som ekonom på Tonito Plåtgrossisten. Därefter har han haft rollen som controller på Arla Foods samt på Hydro i Vetlanda. Från den 1 april 2019 arbetar David på Sport och Fritidsgrossisten i Virserum och återkommer därmed till hemmaorten där han är född och uppvuxen.

"Det ska bli inspirerande att ta sig an rollen som ordförande. Sparbanken gör mycket nytta för bygden och det är väldigt kul att fler och fler får ögonen upp för Virserums Sparbank. Våra värderingar "Nära, Personlig och Självständig" ligger till grund för vår verksamhet och dessa tar vi även med oss i fortsatt utveckling av banken", säger David Axelsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: