Annons:

Sök

Annons:

LOKALA STORFÖRETAGET SATSAR VIDARE – KÖPER UPP NY VERKSAMHET

Bergs Timber fortsätter att expandera. Foto: Ossian Mathiasson

LOKALA STORFÖRETAGET SATSAR VIDARE – KÖPER UPP NY VERKSAMHET

Mörlundabaserade storföretaget Bergs Timber, med verksamhet i bland annat Vimmerby, fortsätter sin expansion. Fågelfors Hyvleri AB kommer att förvärvas.
Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

Annons:

Under 2018 slutfördes Bergs Timbers förvärv av Norviks verksamheter i Baltikum och Storbritannien. Men den lokala träjätten har inte lutat sig tillbaka.

På onsdagsmorgonen kom beskedet att Bergs Timber ingått en avsiktsförklaring med AB Fogelfors Bruk avseende ett eventullt förvärv av samtliga aktier i Fågelfors Hyvleri AB. 

"Transaktionen förutsätter att ett aktieöverlåtelseavtal ingås, att en formell granskning genomförs till Bergs Timbers belåtenhet samt finansering och att styrelsen fattar beslut om att genomföra transaktionen", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Väntas genomföras i sommar

Aktieöverlåtelsen kommer att offentliggöras av Bergs Timber och transaktionen beräknas genomföras den 30 juni i år. Avsiktsförklaringen ger Bergs Timber exklusivitet under perioden fram till den 30 juni 2019.

Köpeskillingen för aktierna i Fågelfors Hyvleri uppgår till 48 miljoner kronor. 30 miljoner kronor avses erläggas kontant och återstående 18 miljoner kronor genom nyemitterade B-aktier i Bergs Timber AB. 

"Motsvarande cirka 5,14 miljoner aktier eller cirka 1,49 % av det totala antalet aktier efter nyemissionen, baserat på en aktiekurs för Bergs Timbers aktie om 3,50 kronor vid tiden för nyemissionen", skriver företaget.

"Fördelaktigt beläget"

Fågelfors Hyvleri tillverkar träpellets med årlig kapacitet om cirka 90 000 ton pellets och cirka 20 000 ton värmeloggs. Verksamheten omfattar även ett hyvleri med en årlig kapacitet om 30 000 kubikmeter. 

– Fågelfors Hyvleri passar mycket bra in i vår strategi att öka vidareförädling. Det är också fördelaktigt beläget i närheten av våra svenska sågverk, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef för Bergs Timber.

Bergs Timber har sitt säte i Mörlunda där man även har en produktionsanläggning. 2017 förvärvade bolaget Setras sågverk i Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: