Annons:

Sök

Annons:

Dressinuthyrningen i Hultsfred ska flyttas: ”Vill gå åt samma håll”

Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfreds kommun, berättar att dressinuthyrningen i Hultsfred ska flyttas. Foto: Ossian Mathiasson

Dressinuthyrningen i Hultsfred ska flyttas: ”Vill gå åt samma håll”

Lennart Beijers skrivelse om att flytta dressinuthyrningen från Björkudd till järnvägsstationen i Hultsfred är en fråga som redan behandlas av Hultsfreds kommun.
– Arbetet har pågått i organiserad form i ett halvår, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Det var under gårdagen som Dagens Hultsfred berättade att Lennart Beijer vill göra stationen i Hultsfred ännu bättre genom att foga samman dressinuthyrningen med Kustpilen och Smalspåret. 

"Under sommaren är det full fart på verksamheten. Det är hög tid att sammanföra dessa verksamheter så de tillsammans stärker varandra och turismen”, skriver Lennart Beijer i sin skrivelse.

"Kan inte kräva att han ska veta"

När kommunalrådet Lars Rosander och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) fick reda på det under tisdagen blev de lite överraskade. 

– Arbetet som han efterlyser pågår redan, vilket innebär att förhoppningen är att dressinuthyrningen ska flyttas. Vi har redan pratat om det. Det finns ett ritningsförslag, säger Lars Rosander och Tomas Söreling hakar på:

– Vi hade ett möte om det i går och vi vill gå åt samma håll som Beijer, säger Tomas Söreling, 

Hur reagerade ni på hans skrivelse?

– Vi kan inte kräva att han ska veta men det pågår i organiserad form med möten. Jag ser positivt på att vi ska göra något till nästa sommar, säger Rosander. 

Hultsfreds kommun har även nått en överenskommelse om samverkan tillsammans med Trafikverket som innebär två träffar per år. 

– Vi hade ett möte med Trafikverket rätt nyligen och det var enkelt att lyfta aktuella frågor. I Emmenäskurvan i Målilla har man lagt en ny trumma som skapat ett gupp och någon vecka efter möten var det åtgärdat. Även ett par skyltar som har lagt nere har kommit upp. Jag anser att det är ett bra forum, säger Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: