Annons:

Sök

Annons:

Blivande musikalartist fick årets ungdomsstipendium

Clara Wärnsberg fick årets ungdomsstipendium i Mörlunda. Foto: Privat

Blivande musikalartist fick årets ungdomsstipendium

Clara Wärnsberg har tilldelats priset som årets ungdomsstipendiat av Mörlunda-Tveta hembygdsförening för sitt målmedvetna arbete mot drömmen att bli musikalartist.

Annons:

Årets pristagare har sedan hon var väldigt liten älskat att sjunga, dansa och spela teater, vilket har gjort att hon visste vad hon ville göra i livet. 

Hon har i flera år arbetat målmedvetet mot sitt livs dröm, att bli musikalartist. De senaste två åren har hon varje vecka rest till Växjö och senare till Kalmar för att studera klassisk balett. Hon har även tagit sånglektioner för att kvalificera sig för gymnasial spetsutbildning inom musikal och deltagit i mixed dans i Oskarshamn.

I våras genomförde hon intagningsprov till Kulturama i Stockholm och Lunds dans- och musikalgymnasium och har antagits till båda skolorna. I augusti går flyttlasset söderut då hon har valt att studera i Lund. 

Mörlunda-Tveta hembygdsförening har därmed valt att uppmärksamma hennes drivkraft och tilldelat henne årets pris som årets ungdomsstipendiat tillsammans med Handelsbanken i Mörlunda. Priset delades ut på Blåbärskullen i Mörlunda i torsdags. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: