Annons:

Sök

Annons:

Förening ber om kommunalt bidrag efter skenande elkostnader

Rosenfors musikkår vill få ekonomiskt bidrag från Hultsfreds kommun till installation av en luftvärmepump. Foto: Stefan Härnström

Förening ber om kommunalt bidrag efter skenande elkostnader

Rosenfors musikkår vill sätta in en luftvärmepump för att minska kostnaderna. För att klara av att betala installationen av en luftvärmepump på 33 000 kronor ansöker föreningen om kommunalt bidrag.
”Det ska täcka en del av denna kostnad”, skriver musikkårens ordförande och kassör Marie Lövquist.

Annons:

Rosenfors musikkår äger en fastighet på Ämmenäsvägen i Målilla som de använder för repetitioner varje vecka. 

De har uppvärmning med direktverkande el och det gör att kostnaderna har stuckit iväg för mycket. De har en önskan om att sätta in en luftvärmepump för att minska kostnaderna. 

”Förra året låg vår kostnad för elen på 21 597 kronor och hittills i år på 19 151 kronor med en räkning kvar, och då har vi ändå bara underhållsvärme utom cirka sex timmar i veckan då vi repeterar. Med en luftvärmepump skulle vi kunna halvera vår uppvärmningskostnad och det skulle göra mycket för vår ekonomi”, skriver Marie Lövquist i en skrivelse till kommunstyrelsen. 

Enligt musikkårens beräkningar skulle installationen av en luftvärmepump landa på 33 000 kronor. 

”Det är alldeles för mycket för att vi ska klara av det så därför ansöker vi om ett bidrag från kommunen för att täcka en del av denna kostnad. Vi hoppas på ett positivt svar så att vi kan driva vår fina verksamhet vidare”, skriver hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: