Annons:

Sök

Annons:

E-sportlaget kan bli bäst i landet – tränaren tror på seger: ”Så jäkla bra”

Elis Karlsson, Oskar Karlsson, Kevin Albertsson, Christoffer Frick (lärare), Martin Pettersson och Kalle Johansson ser fram emot riksfinalen i Gymnasieligan. Foto: Ossian Mathiasson

E-sportlaget kan bli bäst i landet – tränaren tror på seger: ”Så jäkla bra”

Hultsfreds gymnasiums e-sportlag imponerade stort i kvalet och har gått till riksfinal i e-sporttävlingen Gymnasieligan. Tävlingen avgörs i Halmstad på torsdag och fredag.
– Det är rätt mäktigt, säger Kalle Johansson, en av fem deltagare i Hultsfredslaget.

Annons:

På onsdag åker Hultsfreds gymnasiums CSGO-lag till Halmstad för att vara med i Gymnasieligans slutspel för andra gången i rad. Det är åtta lag kvar i turneringen och gymnasiets skollag vann dessutom kvalfinalen mot Grillska gymnasiet i Örebro i bäst av tre kartor. 

Av runt 100 olika gymnasielag i två kval tog Hultsfredslaget en av förstaplatserna i de två kvalen och det gav laget en slutspelsplats med allt inkluderat. Gymnasieligan bjuder de fem Hultsfredsspelarna på hotell, mat och frukost. 

– Jag hade faktiskt förväntat mig att vårt lag skulle gå till slutspel, säger Christoffer Frick, lärare på Hultsfreds gymnasiums e-sportprogram. 

Varför fick du den känslan?

– För att de är så jäkla bra på det de gör, säger Frick. 

Förra finalen var lärorik

I våras gick Hultsfred till riksfinalen i Uppsala och föll i två raka matcher. Det var en nyttig erfarenhet för laget som återigen har kvalificerat sig för riksfinalen. 

Den enda skillnaden i laget är att Gustav Borgengren, som tog studenten i somras, har blivit ersatt med Elis Karlsson. 

– Hela laget är en erfarenhet rikare efter vårens tävling och jag tror verkligen att vi kan gå hela vägen. Förra gången hade vi tränat in för avancerade taktiker och de andra lagen var inte tillräckligt bra så de gick inte på våra finter. Hade vi mött bättre motstånd så hade resultatet blivit annorlunda. Nu är vi mer förberedda och i kvalet har vi gått in och kört över många lag, säger Christoffer Frick. 

Viktigt med sömn inför finalen

Laget består av fem spelare. Elis Karlsson, Oskar Karlsson, Kalle Johansson, Martin Pettersson och Kevin Albertsson är laddade och segervissa. Elis, Martin och Kevin går på gymnasiet, Oskar på Vimmerby gymnasium och Kalle i nian på Albäcksskolan. 

– Lagspelet har fungerat otroligt bra. Kommunikation och lagspel är viktiga delar för att lyckas, säger Martin Pettersson. 
Oskar Karlsson fortsätter:

– Om vi har samma energi så tror jag helt klart att vi kan vinna, säger Oskar Karlsson. 

Vad gör ni för att komma redo till tävlingen?

– Sova. Man måste ha energi i kroppen så det är viktigt att sova och äta rätt, säger Martin Pettersson. 

Kan vinna 20 000 kronor

Riksfinalen avgörs i Halmstad på torsdag och fredag. Laget som vinner får 10 000 kronor och skolans fortsatta satsningar på E-sport får ytterligare 10 000 kronor.

Gymnasiet hade från början två lag med i tävlingen men det andra laget med elever från årskurs ett på e-sportprogrammet gick inte vidare till final. Se och lär-laget föll mot Grillska gymnasiet från Örebro, ett lag som kvalificerade sig för finalen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: