Annons:

Sök

Annons:

Flygplatsen i Hultsfred kan köpas upp: ”Hoppas på besked i höst”

Försvarsmakten har visat intresse för att ta över Hultsfreds flygplats på nytt. Foto: Ossian Mathiasson

Flygplatsen i Hultsfred kan köpas upp: ”Hoppas på besked i höst”

Försvarsmakten har visat sitt intresse för att köpa Hultsfreds flygplats. Vid fredagens presskonferens med Moderatledaren Ulf Kristersson berättade Sievert Andersson, som är en av fyra privata ägare, om planerna.
– De har rustat ner många reservbaser och Hultsfreds flygplats är i bra skick för att komma igång igen, säger Sievert Andersson.

Annons:

Hultsfreds flygplats är en före detta militär flygbas och nu kan det, efter Försvarsmaktens intresseanmälan och vilja att köpa flygplatsen, bli verksamhet på flygplatsen norr om Hultsfred igen.

– Försvarsmakten är väldigt intresserade av flygplatsen. I samband med att det skulle bli en reservflygbas så kan den nyttjas till övningar under vissa delar av året. Flygplatsen skulle i så fall lyda under F17 och de har sagt att de vill köpa flygplatsen och ärendet ligger hos regeringen. Regeringen svarar för alla investeringar och vi får se hur de resonerar, säger Sievert Andersson och fortsätter:

– Vi vet inget än och det ska vägas mot andra satsningar inom försvaret. De är i alla fall inne på att rusta upp flygvapnet. Det finns tre flottiljer kvar i dagsläget. 

Försvarsmakten har som sagt upprättat en kontakt med de privata ägarna till flygplatsen och det är diskussioner som har varit positiva.

– Jag hoppas på besked och svar i höst. Kan det bli fortsatt flygverksamhet så är det bara bra. De är intresserade men det finns inga beslut fattade, säger Sievert Andersson. 

"Blir mer rörelse och verksamhet"

Sievert Andersson, Dan Edlund, Bengt Ingemarsson och Inge Hyckenberg köpte flygplatsen från Hultsfreds kommun 2008 och just nu finns flera verksamheter på flygplatsen, bland annat flygklubben, brandflyget, beredskapslager för OKG och SYAB. 

– Jag hoppas att verksamheterna kan vara kvar om Försvarsmakten tar över flygplatsen. SYAB har en fin verksamhet.  

Vad skulle köpet innebära för kommuninvånarna?

– Att det blir mer rörelse och verksamhet och att det är en positiv grej för kommunen. Det kanske inte kan ge så många arbetstillfällen men det är bra om flygplatsen lever vidare. Vi får verkligen hoppas att Försvarsmakten kan ta över flygplatsen. Vi fyra privata ägare har kommit upp i åldern också.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: