Annons:

Sök

Annons:

DUBBLA GULD TILL LOKALT FÖRETAG PÅ SM I MATHANTVERK

Räven & Osten tog hem två guldmedaljer på årets upplaga av SM i mathantverk. Foto: Räven & Osten

DUBBLA GULD TILL LOKALT FÖRETAG PÅ SM I MATHANTVERK

Matilda Johanssons företag Räven & Osten blev en stor vinnare på SM i mathantverk. Det lilla gårdsmejeriet kammade hem två guldmedaljer.
– Det är jätteroligt, säger Matilda Johansson till Dagens Hultsfred.

Annons:

SM i mathantverk är en tävling och en unik möjlighet för mathantverkare att få sina produkter bedömda av kunniga jurygrupper. 

I år kom det in fler anmälningar till SM än någonsin tidigare. 19 jurygrupper bedömde 542 produkter från 182 företag i 45 klasser. 

Matilda Johansson, som driver gårdsmejeriet Räven & Osten i Lida utanför Järnforsen, vann två guld, först i klassen mjuk och halvmjuk kittost (Gösta) och sedan i klassen mjuk vitmögelost (Lida Vit). 

– Den blå osten (Lida Blå) har fått medalj de senaste tre åren och fick ingen medalj nu. Det är både variation i ostarna och i konkurrensen så det var någon annan som var bättre i år. Den vita osten (Lida Vit) har legat bra till i flera år och vann ett guld 2017. Det är som ett sportevenemang, att man prickar dagsformen för ostarna och har tur med konkurrensen. Jag blir extra glad för att jag fick första medaljen till osten Gösta, säger Matilda Johansson. 

Fakta

Motiveringen till Gösta: ”Osten har en välbalanserad och komplex smak. Den är mycket vacker både utseendemässigt och innehållsmässigt”.

Motiveringen till Lida Vit: ”En kommersiellt väldigt gångbar ost, vi vill sätta tänderna i den direkt”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: