Annons:

Sök

Annons:

Ridklubbens stall redo för renovering – då ska det vara klart

Ridstallet på Hultsfredsbygdens ridklubbs anläggning ska renoveras för 2,9 miljoner fram till maj nästa år. Foto: Hultsfredsbygdens ridklubb

Ridklubbens stall redo för renovering – då ska det vara klart

Hultsfredsbygdens ridklubbs stall byggs billigare än beräknat och beräknas vara klart i vår.
– Det ska vara klart i slutet av maj nästa år, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Annons:

Hultsfreds kommun avsatte fyra miljoner kronor för den nödvändiga renoveringen av ridstallet på Hultsfredsbygdens ridklubbs anläggning och beräknade att bygget skulle kosta 3,9 miljoner kronor. Det vinnande anbudet i upphandlingen blev lägre än så: 2,9 miljoner kronor.

"Stallet är väldigt slitet"

Andra veckan i december drar renoveringen och tillbyggnaden av ridskolestallet igång eftersom upphandlingen är klar. Ridklubben har låtit ridskoleverksamheten vara vilande sedan i somras i väntan på att stallet ska renoveras. 

– Det känns positivt att arbetet snart kommer igång. Stallet är väldigt slitet och renoveringen möjliggör en framtidssatsning. Det är också positivt att det håller sig inom budgeten, säger Lars Rosander. 

Renoveringen och tillbyggnaden av stallet blir en nystart för klubben, som får ett totalrenoverat stall med tio boxplatser, en ligghall, sadelkammare, toalett och tvättmöjligheter. 

– Det har funnits diskussioner under ett par år där inget har gjorts. Vi har gjort en utredning, avsatt pengar i budget, projekterat och upphandlat jobb. Det känns bra och det ska vara klart i slutet av maj nästa år, säger Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: