Annons:

Sök

Annons:

Nej till LOV inom daglig verksamhet – här är anledningen

Hultsfreds kommun väljer att inte öppna upp möjligheten för LOV-företag inom daglig verksamhet. Foto: Ossian Mathiasson

Nej till LOV inom daglig verksamhet – här är anledningen

Medborgarskolan har undersökt möjligheten att öppna upp fler dagliga verksamheter. Hultsfreds kommuns socialnämnd säger nej.
– Vi avser inte att utöka LOV att gälla daglig verksamhet, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson.

Annons:

I oktober skickade Medborgarskolan Region Öst in en förfrågan till socialnämnden om Hultsfreds kommun kan tänka sig att införa LOV, lagen om valfrihetssystem, inom daglig verksamhet. 

Medborgarskolan bedriver just nu daglig verksamhet i tre kommuner: Västervik, Linköping och Värnamo. De är en ideell organisation och får sina deltagare gällande den dagliga verksamheten genom respektive kommun och arbetar på uppdrag av dem. De undersöker nu möjligheterna att kunna öppna upp fler dagliga verksamheter. 

Socialnämnden i Hultsfreds kommun har efter sin politiska prövning sagt nej till deras förfrågan. 

– Nuvarande intraprenad får driva daglig verksamhet i Hultsfreds kommun tills vidare och vi avser inte att utöka LOV att gälla daglig verksamhet. Det är också en relativt liten omfattning och det är alltid mycket arbete med nytt förfrågningsunderlag. Framsteget är den enda intraprenaden vi har och vi har inte haft några indikationer på något missnöje, säger Per-Inge Pettersson. 

"Inte ens undersökt dem"

Hultsfreds kommun har sedan tidigare LOV inom hemtjänsten där företag kan ansöka om utförande av hemtjänst som rör personlig omvårdnad och serviceinsatser. 

Men det blir alltså nej till LOV inom daglig verksamhet i Hultsfreds kommun.

– Vi har inte ens undersökt Medborgarskolan efter deras förfrågan. Vi tittar på oss själva och väljer att fortsätta som det är, säger Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: