Annons:

Sök

Annons:

Astrid Lindgrens liv blir podcastserie:

Astrid Lindgrens liv blir podcastserie. Foto: Pressbild

Astrid Lindgrens liv blir podcastserie: "Otroligt stolta"

Nu tar Astrid Lindgren steget in i podcastvärlden. En dokumentär podcastserie om hennes liv har skapats.

Annons:

Första avsnittet av "Astrid – Ett liv" släpps den 27 november och därefter följer fyra avsnitt kommande onsdagar. Podcastdokumentären har gjorts i nära samarbete med Astrid Lindgrens familj. 

Innehållsskapare är Joel Silberstein Hont och Carl Fridsjö som bland annat ligger bakom den framgångsrika podcastserien ”En mörk historia”. Johan Palmberg, barnbarnsbarn till Astrid Lindgren visar i podcasten Astrids lägenhet på Dalagatan och Astrid Lindgrens familj har tillgängliggjort aldrig tidigare publicerade inspelningar, skriver Universal Music i ett pressmeddelande.

"Vårt uppdrag på Astrid Lindgren Aktiebolag är att sprida kunskap om Astrid Lindgrens verk och livsgärning. Därför känns det både väldigt spännande och helt naturligt att låta de begåvade ljuddokumentärskaparna Just Stories ta sig an berättelsen om hennes liv", säger Johan Palmberg. 

"Universal Music är otroligt glada och stolta över att få vara med i lanseringen av denna serie. Den är ytterligare ett bevis på den outtömliga källa till innehåll och underhållning som Astrid ger oss. Att få ta del av dessa tidigare outgivna inspelningar och det arbete som teamet gjort dramaturgiskt med materialet är verkligen en ynnest. Hennes liv innehöll flera omvälvande händelser och beslut som under en lång tid var hemliga", säger Robert Olausson, projektledare på Universal Music.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: