Annons:

Sök

Annons:

Bostäder möjliggörs med nya detaljplaner i Hultsfred:

Det planeras för nya bostäder i centrala Hultsfred i samband med beställningen av fyra nya detaljplaner. Foto: Ossian Mathiasson

Bostäder möjliggörs med nya detaljplaner i Hultsfred: "Finns ett tryck"

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Hultsfred föreslår att fyra nya detaljplaner beställs för att utreda och möjliggöra förutsättningar för bostadsbyggnation.
– Det finns ett tryck för att komma nära centrum i Hultsfred, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Det var på gårdagens sammanträde för kommunstyrelsens arbetsutskott som ärendet med beställning av detaljplaner för bostäder fanns med på dagordningen. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att fyra nya detaljplaner beställs för Sämjan 5, Bryggeriet 5, Sänkan 4 och Oredan till en kostnad för 770 000–860 000 kronor. 

"Vill vara beredda att skapa möjligheter"

För att kunna utveckla Hultsfred som boendeort och skapa förutsättningar för flyttkedjor och avhjälpa bristen på attraktiva bostäder ses denna detaljplanebeställning som positiv. 

– Det är fyra detaljplaner som vi nu beställer i god tid för att ha möjlighet att utveckla Hultsfred ytterligare och ligga ett steg före om det dyker upp tillfälle då vi vill bygga mer. Har vi inte dessa planer så tar det tid om idéer dyker upp om att börja bygga. Samtidigt vill vi vara beredda att skapa möjligheter även i övriga orter, men det finns tryck för att vilja bo i centrala Hultsfred, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Var i Hultsfred kan man säga att de berörda områdena ligger?

– I centrala Hultsfred, bland annat på H-cityhuset och i anslutning till parkeringen framför kommunhuset vid hyreshuset Sämjan. Det finns önskemål från människor om att kunna sälja sitt hus och dra sig till centrum, säger Söreling. 

Hur många hyreslägenheter kan det röra sig om?

– Det är inte alls bestämt utan det handlar om att vara på tå om det blir av. Detaljplan tar annars tid. 

Det finns alltså planer på lägenheter på H-cityhuset?

– Ja, i alla fall möjliggöra i framtiden. Detaljplanerna är ett verktyg för att kunna gå vidare och då har vi dessa fyra planer för att kunna expandera om intresse finns. 

"Tryck för att komma nära centrum"

Söreling berättar också att det är viktigt att hela Hultsfreds kommun fångas in.

– Vi måste se hela kommunen, så önskemål kommer på planer i flera orter. Men det är tryck för att komma nära centrum i Hultsfred och det är positivt på många sätt och skapar framtidstro.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: