Annons:

Sök

Annons:

  • STORA DELAR AV BRO I HULTSFRED KAN RIVAS

    75 procent av bron mellan hembygdsparken och campingen i Hultsfred håller dålig standard och kan rivas. Foto: Ossian Mathiasson

  • STORA DELAR AV BRO I HULTSFRED KAN RIVAS

    En stor del av bron är avstängd och det är bara den renoverade delen som är öppen för gående.

  • STORA DELAR AV BRO I HULTSFRED KAN RIVAS

STORA DELAR AV BRO I HULTSFRED KAN RIVAS

Bron mellan hembygdsparken och campingen i Hultsfred är i dåligt skick. En fjärdedel av bron är renoverad och den resterande delen kan komma att rivas. 
– Det finns inget beslut på det än, säger Mikael Nilsson, driftchef för gata/park på Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK). 

Annons:

Det går en bro mellan hembygdsparken och campingen i Hultsfred som byggdes för festivalen då den har två filer och är mycket bred. Nu har det byggts ett räcke mitt i ena bron där en fjärdedel är renoverad. 

Den resterande delen av bron är avstängd och kan komma att rivas.

– En del av bron är iordninggjord och renoverad som en gångfålla. Den andra delen är för dålig för att vara öppen och vi har inte bestämt oss för vad vi ska göra med den, säger Mikael Nilsson. 

Hur är brons standard?

– Den är dålig som den är, så någonting måste göras. Det är därför vi har stängt av den. En fjärdedel av bron renoverades under våren så där kan man gå. 

Varför tvekar ni kring att renovera hela bron?

– Vi tycker att den är tillräckligt stor just nu. Anledningen till att den var så bred från början är för festivalen med mycket folk. Det är många festivalbesökare som har gått över bron. 

Är rivning ett alternativ?

– Ja, men vi har inte tagit något beslut. 

Den andra bron i hembygdsparken, som ligger närmast vägen mot Basebo, var också i dåligt skick så den ena halvan revs och den andra halvan renoverades. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: